Evenimentul Zilei > Actualitate > Încă o lovitură pentru Vanghelie de la judecători!
Încă o lovitură pentru Vanghelie de la judecători!

Încă o lovitură pentru Vanghelie de la judecători!

Partidul lui Marian Vanghelie nu va avea candidați la Consiliul Local al Sectorului 5, după ce Tribunalul București a respins lista candidaturilor depusă la Biroul Electoral.

Lista de candidați depusă de Partidul Social Democrat Independent, fondat de Marian Vanghelie, pentru Consiliul Local al Sectorului 5 a fost contestată de organizația locală a PSD.

Într-o primă fază, candidaturile propuse de partidul lui Vanghelie au fost admise de Biroul Electoral de Circumscripție a Sectorului 5, prin Hotărârea nr. 29 din 18 august. Decizia i-a nemulțumit pe foștii colegi din PSD ai lui Vanghelie care s-au adresat instanței de judecată. După o primă fază care s-a juecat pe fond la Judecătoria Sector 5, dosarul a ajuns în apel la Tribunalul București care a emis o decizie definitivă.

„Admite apelul. Anulează sentința primei instanțe și, în evocarea fondului: Admite contestația formulate împotriva Hotărârii nr. 29/18.08.2020 emisă de Biroul Electoral al Circumscripției Electorale a Sectorului 5 al Municipiului București”, se arată în dispozitivul publicat de instanță pe Portalul Tribunalului București.

„Anulează Hotărârea nr. 29/18.08.2020 emisă de Biroul Electoral al Circumscripției Electorale a Sectorului 5 al Municipiului Bucureșt și respinge candidaturile cuprinse în lista de candidați din partea Partidului Social Democrat Independent pentru Consiliul Local al Sectorului 5. Definitivă. Pronunțată azi, 22.08.2020, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei”, se arată în materialul de pe portalul Tribunalului București.

Pe 17 august, fostul primar Marian Vanghelie și-a anunțat revenirea în politică și o nouă candidatură pentru Primăria sectorului 5, din partea Partidului Social Democrat Independent, pe care l-a fondat încă din 2018. Fost membru al PSD, Vanghelie a ocupat poziția de primar al Sectorului 5, începând din 2000 și până în 2016, când a fost trimis în judecată de DNA.

La depunerea candidaturii, pe 17 august, Vanghelie a arătat că a terminat circa 600 de blocuri, a făcut 700 de străzi, a organizat sistemul de învăţământo şi a reabilitat parcurile din zonă. El a mai spus că are  viziune exacta în legătură cu ceea ce dorește să facă în Sectorul 5.

„După ce am făcut aceste lucruri, astăzi cu experiența mea de peste 15 ani, vă spun am o imagine exactă vis a vis de Sectorul 5, ceea ce trebuie de făcut. Putem să punem în aplicare – să terminăm blocurile, să avem grijă de copii, de educația lor. După cum știți am fost atașat de sistemul de învățământ și am o viziune privind ceea ce trebuie de făcut din prima zi în sectorul de învățământ”, a declarat Marian Vanghelie.

Când se votează Moțiunea. De ce a menționat Ciolacu această dată

Sursele vieții pe Pământ cercetate într-un meteorit din Costa Rica. Ce cred oamenii de știință