Decizia Curţii de Apel este definitivă.

Procurorii DNA au făcut public materialul de urmărire penală. În afara dosarului de 215 pagini plin cu „stenograme”, procurorii au pus pe masa magistraţilor interceptări audio autorizate de instanţă ale unor convorbiri telefonice, înregistrări audio-video în mediu ambiental, înregistrări de imagini şi localizări sau urmăriri prin GPS.

14 inculpaţi, 46.000 de dolari şi 290.374 de lei

Cazul „Penescu” a început pe 14 aprilie, când procurorii DNA Piteşti au operat reţineri şi au ordonat primele percheziţii. De atunci au trecut mai bine de două luni de anchete, cereri de eliberare sub control judiciar şi, în final, apariţia unui rechizitoriu relevant, blindat cu probe. Gheorghiţă Pieca, administratorul clubului FC Argeş, le-a uşurat munca anchetatorilor, deoarece a ţinut o evidenţă clară a şpăgilor în propriul calculator!

Pe memory stick-ul acestuia au fost descoperite fişiere denumite explicit: „şpagă GC”, „protocol frf”, „protocol opc”, „protocol fca” şi „comisioane”. Pentru publicul larg a fost cel mai bun material de informare despre adevărata faţă a oamenilor de fotbal şi despre reţetele financiare ale unor arbitraje controlate. Nu este exclus ca din acest dosar să fie prelucrat un altul, care să ţintească mult mai sus, mai ales că printre cei pomeniţi tangenţial în „stenograme” se află un anume M.S., care nu poate fi nimeni altcineva decât Mircea Sandu.

Procurorii au întocmit o listă cu 14 inculpaţi (Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Florin Prunea, Sorin Corpodean, Aurelian Bogaciu, Lucian Dan, Marcel Savaniu, Sorin Caia, Marcel Lică, Liviu Făcăleaţă, Dan Libertatu, Gheorghiţă Pieca, Cristian Mincă şi Daniela Cîrstina) pentru diferite infracţiuni, printre care dare şi luare de mită şi trafic de influenţă, plus constituire de grup infracţional.

Sumele vehiculate ajung la un total de 46.000 de dolari şi 290.374 de lei. Principalul „beneficiar” a fost Gheorghe Constantin- „Vâlcea”, care a încasat o singură dată 270.000 de lei, pentru a avea „grijă” de arbitrajele de care urma să beneficieze FC Argeş, iar cel mai „greu” nume este cel al lui Florin Prunea, primul component al „Generaţiei de Aur” aflat în postura de inculpat. Prunea urmează să fie dat afară de la FRF.

„Vâlcea” n-a vrut să-şi pună fiul să fure pentru Penescu

Gheorghe Constantin a acceptat rolul de preş în faţa lui Cornel Penescu. O singură dată „Vâlcea” nu i-a făcut poftele patronului de la FC Argeş. „Vâlcea” a refuzat să-l trimită pe Augustus să arbitreze „cu temă” partida Dinamo – FC Argeş. Costică-„Vâlcea” a refuzat pe motiv că „lumea vorbeşte”. Fostul şef al CCA n-a vrut să-şi expună fiul, mai ales că „victima” urma să fie Dinamo, un club recunoscut pentru influenţele pe care le are în lumea arbitrilor!

"E un nesimţit. Nu ştiu ce să mă mai fac cu el, mă! Ăla nu trebuie învăţat la mai mult. Tot atâta. (…) Vrea mai mult, îţi spun eu!"- Cornel Penescu, despre Prunea convorbire din rechizitoriu

SINGURUL REFUZ
 
Gheorghe Constantin: „Nu, nu, pe el nu, că e, e, e răcit cobză”

Gheorghe Constantin: Luaţi-i, luaţi-i pân eliminare, să vedeţi că nici dumneavoastră nu puteţi să puneţi altul…
Cornel Penescu: Băiatul dumneavoastră.

Gheorghe Constantin: Nu, nu, pe el nu, că e, e, e răcit răcit cobză şi e mai bine… nu!
Cornel Penescu
: Hai bine… 

Gheorghe Constantin: Ă, păi lumea ştiţi ce mai interpretează, că băiatul meu, că astă-vară era posibil să… 
Cornel Penescu: Haideţi domn preşedinte, că n-are ce…

Gheorghe Constantin: Eu ştiu, da… lumea vorbeşte… că astă-vară… era posibil să… vin la, la Piteşti la club… şi de ce am zis să evităm nişte… ce să am eu să bag… 
Cornel Penescu: Bine domnu. Eu sunt convins că… ştiţi dumneavoastră şi… eu zic că trebuie să arbitreze corect… poate îi atrageţi atenţia să arbitreze corect, să fie un om cinstit…

"Mie trebuie să-mi mulţumiţi tot timpul. Şi dacă e bine, şi dacă e rău!"-Gheorghe Constantin, către Penescu discuţie din rechizitoriu

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 15:24