”Este ziua rebeliunii. Cucerim podurile Londrei, înainte să ne prăbuşim toţi”, a anunţat într-un comunicat mişcarea, care a îndemnat la blocarea a cinci poduri în centrul Londrei, inclusiv a Podului din Westminster, potrivit b1.ro

”Astăzi (sâmbătă, n.r.), arătăm câţi oameni s-au săturat şi au nevoie de schimbare”, a declarat Jack Gouldbourn de la Extinction Rebellion

Potrivit organizatorilor, peste 6.000 de persoane au manifestat sâmbătă.

Extinction Rebellion ”consideră că este o datorie cetăţenească să te revolţi folosind mijloace paşnice de nesupunere civilă, atunci când te confrunţi cu inacţiunea criminală a Guvernului tău”.
Mişcarea vrea ca Executivul condus de Theresa May ”să ia măsuri în vederea reducerii la zero, până în 2025, a emisiilor de dioxid de carbon”. Ea cere totodată să se înfiinţeze o ”adunare cetăţenească naţională” care să supervizeze schimbările.

Acest ”happening” de sâmbătă se înscrie într-o serie de mobilizări organizate săptămâna aceasta, în care peste 50 de persoane au fost arestate, potrivit mişcării.

Regatul Unit s-a angajat în 2008 să-şi reducă, până în 2050, emisiile de gaze cu efect de seră la cel puţin 80% faţă de nivelul din 1990. Guvernul a anunţat în iulie încetarea vânzării de maşini diesel sau pe benzină până în 2040.

 

Te-ar putea interesa și: