Liviu Dragnea, la întâlnire cu baronii PSD: Vom continua procesul de descentralizare

Liviu Dragnea, la întâlnire cu baronii PSD: Vom continua procesul de descentralizare

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, s-a întâlnit cu liderii locali ai partidului din județele din sudul României. Subiectele discuției au vizat tensiunile din USL, legea descentralizării și pregătirea pentru alegerile europarlamentare. .

După întâlnirea cu liderii PSD, Dragnea a afirmat că social-democraţii sunt hotărâţi să meargă mai departe cu descentralizarea ţării, excluzând ca pe această temă să fie dată o ordonanţă, dar adăugând că s-ar putea să fie vorba despre hotărâri de guvern.

"Am discutat despre descentralizare, poziţia unanimă a rămas neschimbată, vom continua procesul de descentralizare, vom aştepta motivarea Curţii Constituţionale şi suntem pregătiţi să facem paşii următori legislativi şi nu numai pentru a finaliza totuşi procesul de descentralizare. Categoric nu se ia în calcul ordonanţă pe această temă, s-ar putea să fie vorba şi de hotărâri de guvern. Trebuie să ne uităm cu foarte multă atenţie pe motivarea Curţii, pentru că din comunicatul dat de aceasta nu am înţeles că ar fi existat motive serioase pentru declararea ca neconstituţională. Dacă vorbim numai de activele care erau prevăzute să fie trecute în proprietatea autorităţilor locale, la fel s-a procedat şi cu şcolile, mai ales că nu era nimeni obligat, era prevăzut în lege, era prevăzut în activele care trebuiau să treacă la autorităţile locale şi erau necesare hotărâri de consiliu local sau judeţean (pentru ca acestea să treacă la autorităţile locale - n.r.)", a mai spus Dragnea. Întrebat dacă nu i s-a reproșat că legea descentralizării a fost declarată neconstituțională, Dragnea  a răspuns: "Mie nu mi s-a reproşat. Este şi foarte greu să mi se reproşeze, pentru că proiectul de lege a fost avizat de toate ministerele (...). Iar cu colegii de la Justiţie, pe care îi respect foarte mult, am lucrat foarte strâns, pentru că o formă iniţială care plecase pe circuit nu a fost acceptată de Ministerul Justiţiei, a fost modificată în aşa fel încât să nu ajugem în astfel de situaţii". Acesta a spus că astăzi se va întâlni cu reprezentanții din 11 județe, iar săptămâna viitoare o să mai aibă  trei întâlniri cu trei grupuri, în aşa fel încât joi seară să finalizeze discuţiile. "Marţi o să ne întâlnim la Bucureşti cu o parte dintre ei. Miercuri o să mă văd cu al treilea grup la Craiova după-amiază şi joi o să am întâlnire cu ei la Focşani sau la Iaşi", a precizat Liviu Dragnea.

Ne puteți urmări și pe Google News