Evenimentul Zilei > Politica > Liviu Dragnea: PSD-ul nu intenţionează să iasă de la guvernare. Nu ia în calcul o asemenea variantă
Liviu Dragnea: PSD-ul nu intenţionează să iasă de la guvernare. Nu ia în calcul o asemenea variantă

Liviu Dragnea: PSD-ul nu intenţionează să iasă de la guvernare. Nu ia în calcul o asemenea variantă

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a precizat, vineri, că partidul din care face parte nu are de gând să iasă de la guvernare, însă nu social-democraţii nu vor rămâne "în orice condiţii la guvernare". El a punctat faptul că absenţa premierului din ţară "tulbură foarte mult partidul şi coaliţia".
"PSD-ul nu intenţionează să iasă de la guvernare. Nu ia în calcul o asemenea variantă pentru că avem, totuşi, o responsabilitate. Vrem să exercităm guvernarea, dar vrem să o exercităm în sensul plin al cuvântului (…). Nemulţumire în partid există faţă de anumite declaraţii, gesturi şi acţiuni care s-au întâmplat în coaliţie în ultimele zile şi sunt fireşti. Sunt nemulţumiri nu numai la nivelul conducerii partidului, dar sunt nemulţumiri şi la baza lui, pentru că oamenii, dintr-odată, nu mai înţeleg: suntem în coaliţie, nu mai suntem în coaliţie? Ce faceţi acolo la Bucureşti de nu vă înţelegeţi, adică în sensul acesta. Lucrurile acestea trebuie limpezite, plus că trebuie să apară rapid şi la partid o coerenţă în ceea ce priveşte comunicarea şi decizia pe subiectele importante politice, şi din Parlament, şi din acţiunea politică", a spus Liviu Dragnea, citat de Agerpers.
 
Acesta a subliniat că PSD vrea să rămână la guvernare însă nu în orice condiţii. 
 
"Am zis că vrem să rămânem la guvernare, ca orice partid normal la cap, şi la conducere (…). Nu putem sta la guvernare în orice condiţii – şi mă refeream la dorinţa noastră, care cred că este firească, de a nu fi captivi în propria guvernare. Când eşti principalul partid de guvernământ ai prim-ministrul. Sigur, se discută în coaliţie, dar nu putem să fim executanţii unor teme politice sau subiecte legislative. Eu cred, sper că după ce se v-a întoarce Victor Ponta în ţară- sper să se întoarcă cât mai repede şi cât mai valid – lucrurile se vor regla şi coaliţia va funcţiona în continuarea aşa cum a funcţionat până acum două – trei săptămâni de zile. Repet: noi dorim să rămânem la guvernare pentru că e o guvernare care a produs efecte pozitive şi deja începe să se simtă, dincolo de creştere economică, şi mulţumirea oamenilor, cel puţin cu măsura de scădere a TVA-ului la alimente", a afirmat Dragnea. 
 
Coordonatorul politic al PSD a admis că intervenţia chirurgicală suferită de premier a fost una complicată, iar plecarea acestuia din ţară a schimbat comportamentul în coaliţie.
 
" Premierul e mai bine decât era iniţial, dar nu foarte bine, operaţia fiind foarte complicată, recuperarea este foarte grea şi trebuie să o facă cu foarte mare atenţie pentru a rămâne, totuşi, cu piciorul întreg, cu genunchiul întreg. Sper să facă o recuperare cât mai bună. Eu i-am spus şi personal, şi public şi o spun cu toată prietenia să încerce să găsească toate modalităţile medicale, procedurale prin care ar putea să vină în ţară, să facă recuperarea aici, să ajungă la Guvern. Este o perioadă în care această lipsă tulbură foarte mult partidul şi tulbură foarte mult şi coaliţia cu efecte în exercitarea actului de guvernare (…) Ne dorim să vină cât mai repede şi am înţeles că nu ne dorim numai noi partidul, ci şi restul", a precizat Liviu Dragnea. 
 
El a mai precizat că premierul putea să desemneze pe oricine în funcţie, în lipsa lui, dar firesc s-a îndreptate spre Gabriel Oprea
 
"Premierul putea să desemneze orice membru al cabinetului ca premier interimar, dar cred că a fost o decizie firească. (…) Au mai fost perioade când a fost plecat, iar eu eram vicepremierul şi am avut perioade când mi-au fost delegate mie atributele, dar nu cu numire de către preşedinte, dar a fost plecat pentru perioade scurte în vizite oficiale. După ce a rămas dl. Gabi Oprea au mai fost perioade în care au fost delegate atribuţiile, iar acum fiind o perioadă mai lungă cred că a fost un gest firesc să laşi pe viceprim-ministru, fiind singurul viceprim-ministru. Nu am fost deranjat de desemnare ca şi premier interimar al domnului Oprea, categoric, nu. E perioadă scurtă şi pe mine nu mă deranjează foarte mult simbolurile" a spus Liviu Dragnea. 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: