Evenimentul Zilei > Politica > Liviu Dragnea: PSD și UNPR nu susțin demersul PNL de a-l schimba pe Tăriceanu de la șefia Senatului
Liviu Dragnea: PSD și UNPR nu susțin demersul PNL de a-l schimba pe Tăriceanu de la șefia Senatului

Liviu Dragnea: PSD și UNPR nu susțin demersul PNL de a-l schimba pe Tăriceanu de la șefia Senatului

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat în cadrul unei intervenții telefonice la Antena 3 că social-democrații nu susțin demersul PNL de a-l schimba pe Călin Popescu Tăriceanu din funcția de președinte al Senatului și că, după părerea sa, nici UNPR nu va susține acest acord.

"PSD nu susține demersul PNL. Pentru că este un demers fără fundament. Nici măcar politic, nici parlamentar. Eu cred că nu sunt șanse să fie schimbat Tăriceanu de la șefia Senatului, eu am avut o discuție cu domnul Steriu, președinte al UNPR, care nu mi-a confirmat că UNPR va susține acest demers. Mie mi-a spus că nu a confirmat. Și eu cred că UNPR nu va susține acest demers. De asemenea, senatorii UNPR nu au semnat acest acord. Nu putem schimba un președinte al Senatului doar că așa a visat cineva într-o noapte", a declarat președintele PSD în cadrul unei intervenții telefonice la Antena 3.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunțat, marți, că liberalii vor iniţia un demers pentru a-l schimba din funcţia de preşedinte al Senatului pe Călin Popescu Tăriceanu. Ea a spus şi că UNPR s-a exprimat în spaţiul public în direcţia susţinerii acestui demers. 


Citește mai mult despre acest subiect: PNL vrea debarcarea lui Tăriceanu şi va începe strângerea de semnături pentru acest demersTotodată, vicepreșdinteled UNPR, Eugen Nicolicea, a explicat că va discuta cu PSD despre această problemă: “Regulamentar, pentru schimbarea unui președinte de Senat, nu este nevoie de semnături, ci de propuneri. Ne vom sfătui cu PSD, cu care lucrăm foarte bine în continuare, în legătură cu orice problemă parlamentară.”