UPDATE 2: În cazul în care plângerea penală împotriva secretarului general al PSD se confirmă, el va fi trimis în judecată şi riscă 5 ani de închisoare. Pedepasa pentru abuzul în serviciu contra intereselor publice este între 6 luni şi 5 ani de închisoare.
UPDATE: Surse politice demne de toată încrederea spun că o altă plângere penală ar putea fi depusă în scurt timp împotriva lui Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, pentru implicare în numeroase abuzuri comise la vot în acest judeţ.
VOM REVENI.


Secretarul general al PSD este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice şi abuz în serviciu în formă calificată. Dragnea a fost reclamat la procurori deoarece a cerut ca oră de oră să-i fie comunicată prezenţa la vot de către birourilor electorale de pe raza judeţului Teleorman. Pe de o parte, Dragnea este preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, în timp ce, potrivit legii, preşedinţii secţiilor de votare sunt apolitici, de unde rezultă o contradicţie.
Reclamat de PDL
Vicepreşedintele PDL, Cristian Boureanu a declarat încă de dimineaţă că va depune acestă plângere împotriva lui Dragnea. Boureanu a mai precizat că în judeţul Teleorman a fost identificat un cetăţean care a introdus 50 de buletine de vot în urne, iar altul, în judeţul Mehedinţi, cu 21 de buletine de vot.