Evenimentul Zilei > Politica > Liviu Dragnea, acuzat de abuz în serviciu. „Să respecte legea”
Liviu Dragnea, acuzat de abuz în serviciu. „Să respecte legea”

Liviu Dragnea, acuzat de abuz în serviciu. „Să respecte legea”

Decretul emis de preşedintele Klaus Iohannis, de prelungire cu un an a mandatului şefului Statului Major al Armatei, generalul Nicolae Ciucă, nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial, instituție care se află în subordinea Camerei Deputaților.

Uniunea Salvați România susține că din ordinul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, nu a fost încă publicat actul normativ, blocând astfel activitatea Armatei.

 

„Ordinul lui Liviu Dragnea de a nu publica actul normativ este un abuz în serviciu, şeful Camerei Deputaţilor trebuie să înceteze să blocheze activitatea instituţiilor statului în fruntea cărora se află. De asemenea, iniţiativa civică Fără Penali în funcţii publice este blocată tot la ordinul său sub pretextul că angajaţii Secretariatul General nu a avut timp să copieze dosarele cu semnături", se arată într-un comunicat de presă al USR.

 

USR a solicitat Secretariatului General al Camerei Deputaţilor şi conducerii Monitorului Oficial „să respecte legea'' şi să publice de urgenţă actul normativ emis de preşedintele Klaus Iohannis.

 

„USR condamnă refuzul conducerii Monitorului Oficial de a publica decretul de prelungire cu un an a mandatului actualului şef al Statului Major al Armatei, generalul Nicolae Ciucă. Facem un apel urgent către Secretariatul General al Camerei Deputaţilor şi conducerea Monitorului Oficial să respecte legea şi să publice actul normativ emis de preşedintele Klaus Iohannis.nDacă situaţia de blocaj va continua, USR va lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că responsabilii Monitorului Oficial vor fi confruntaţi cu rigorile legii", transmite Uniunea.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru prelungirea, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării.

Decretul a fost transmis Monitorului Oficial imediat după şedinţa CSAT, iar preşedintele atenţionează că întârzierea publicării acestui decret "are grave consecinţe şi atrage răspunderea juridică a tuturor persoanelor implicate", precizează Administraţia Prezidenţială. Și preşedintele PNL, Ludovic Orban, a transmis un comunicat prin care soma conducerea Monitorului Oficial să publice decretul emis de preşedintele Klaus Iohannis privind prelungirea mandatului şefului Statului Major al Apărării, atrăgând atenţia că, în caz contrar, răspunderea va fi exclusiv a secretarului general al Camerei Deputaţilor şi a conducerii Monitorului Oficial.

 

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, după ședința CSAT, decretul de prelungire a mandatului lui Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Armatei, după ce a respins propunerea ministrului Apărării, Gabriel Leș, în persoana lui Dumitru Scarlat, reprezentantul militar al României la NATO și UE. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la scurt timp după anunțul președintelui, că Iohannis nu are atribuţia de a prelungi mandatul şefului Statului Major al Apărării, ea precizând că decretul anunţat de şeful statului nu respectă condiţiile de legalitate şi creează premisele unui conflict juridic de natură constituţională.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: