Liste de asteptare la creditele relaxate

Liste de asteptare la creditele relaxate

La BRD, cererile de informatii au crescut de sase ori.

Noile credite oferite sau anuntate de banci sunt curtate intens de potentialii clienti ai bancilor. La BRD, apelurile la call-center prin care potentialii clienti au solicitat informatii despre noile credite ipotecare au crescut de sase ori fata de perioada in care banca acorda vechile tipuri de imprumuturi, potrivit directorului Departamentului comercial, Lucian Cojocaru.

BRD acorda noile imprumuturi de la inceputul acestei luni. Ofiterii de credit de la Volksbank au liste cu potentiali clienti care asteapta sa fie informati cand banca va incepe sa acorde noile imprumuturi si care vor sa afle ce sume ar putea imprumuta, potrivit reprezentantilor bancii.

Banca urmeaza sa ofere noile produse de creditare din iulie. Credite relaxate mai sunt vandute si de Alpha Bank, in timp ce BCR se pregateste sa ofere aceste produse din aceasta luna. In acelasi timp, CEC spera sa obtina avizul BNR peste cel mult o luna.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dobanda face legea pe ipotecare

Dobanda atarna greu in balanta in momentul in care romanii se decid la ce banca se imprumuta pentru a cumpara o locuinta sau un teren. La BRD, reducerea dobanzii percepute in primul an la ipotecare a contat mai mult decat relaxarea conditiilor de creditare.

In cele doua saptamani care

s-au scurs de la punerea in vanzare a noilor credite, numarul celor care au solicitat astfel de imprumuturi de la BRD a crescut de trei ori. Triplarea cererilor este pusa de directorul Departamentului comercial al bancii mai degraba pe seama reducerii dobanzii decat pe cea a noilor conditii de creditare, iar aceasta deoarece imprumuturile acordate au crescut in medie cu numai 25% fata de perioada anterioara.

„Pentru creditele imobiliare, cresterea mai rapida a numarului de credite fata de valoarea medie a acestora indica faptul ca beneficiarii au fost atrasi mai mult de noua oferta de credite imobiliare - cu 5,75% dobanda fixa in primul an -, decat de gradul de indatorare permis, de 70%”, afirma Cojocaru. Noile credite BRD permit clientilor cu venituri medii sa imprumute sume de aproape doua ori mai mari decat inainte.