Evenimentul Zilei > Actualitate > Lille – FC Vaslui 2-0 (0-0 în tur)
Lille – FC Vaslui 2-0 (0-0 în tur)

Lille – FC Vaslui 2-0 (0-0 în tur)

FC Vaslui a ratat, pentru a treia oară consecutiv, accederea în grupele Ligii Europa.

După 0-0 în tur, moldovenii au cedat, scor 0-2, în manşa secundă a competiţiei, disputată aseară, pe terenul celor de la Lille.

Prima repriză a fost destul de săracă în ocazii, dar plină de durităţi. Beria, de la Lille, a părăsit terenul pe targă în minutul 8, după un contact cu Papp, locul său fiind luat de Emerson. Pavlovici a fost lovit cu cotul de Cabaye, care a scăpat nesancţionat. Francezii au fost la un pas de gol în minutul 38, când Gervinho a scăpat singur cu Kuciak, dar portarul vasluienilor a reuşit să-şi blocheze adversarul.

Gazdele au început în forţă partea a doua, dar vasluienii au rezistat până în minutul 68, când Kuciak l-a agăţat în suprafaţa de pedeapsa pe Sow şi a fost eliminat. Locul slovacului între buturi a fost luat de Puia, care a intrat în locul lui Gheorghiu. Penalty- ul a fost transformat de Cabaye, în minutul 69.
Imediat după golul francezilor, spaniolul Lopez Caro, antrenorul moldovenilor, a fost trimis în tribună de arbitru, pentru proteste. Scorul final a fost stabilit în minutul 80, când Papp a deviat în poartă şutul lui Chedjou.