Cluburile mari din Liga I la fotbal traversează o perioadă de "secetă", fiind afectate profund de criza financiară. Situaţia cea mai critică se întâlneşte la Dinamo, prima formaţie care va intra în focurile Ligii Europa, pe 15 şi pe 22 iulie.

Aflată pe "sec" de câteva sezoane, gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare stă şi acum pe un butoi cu pulbere, neavând bani pentru a-şi întări lotul, fapt care-l irită la culme pe antrenorul Ioan Andone.

Este şi motivul pentru care, la revenirea din Austria, "Fălcosul" s-a arătat nemulţumit de subţirimea lotului, în special de compartimentul defensiv (nu are apărători centrali, şi nici portari valoroşi). Lipsa banilor i-a obligat pe dina mo vişti să "peticească" lotul, care, în locul unor certitudini, au adus "ciurucuri" ieftine.

Ioan Andone a discutat, luni noapte, cu preşedintele Nicolae Badea situaţia echipei, în con diţiile în care Cristi Borcea nu mai face parte din conducerea executivă. "Diseară (n.r. – aseară) vor veni un fundaş central bosniac şi un portar macedonean, titularul postului în naţionala de tineret", ne-a declarat astăzi Badea. Ca să facă rost de bani, Dinamo caută să-şi vândă cei mai buni jucători.

Spre sfârşitul săptămânii, cel mai probabil vineri, se va finaliza transferul definitiv al lui Bogdan Lobonţ la AS Roma, iar Cristi Pulhac va lua, astăzi sau mâine, drumul Spaniei, pentru a semna cu Hercules Alicante, noupromovată în Primera Division, unde evoluează deja ex-dinamovistul Ionel Dănciulescu.

Piaţa bănăţeană, refuzată de "câini"

Tensiune este şi la FC Timişoara, care şi-a scos la mezat toţi jucătorii, iar suma de transfer a fiecăruia nu depăşeşte 200.000 de euro! Rugat să cumpere un fotbalist de la Timişoara, Ioan Andone a refuzat politicos: "Nu am pe cine!".

"Taraba" din Banat s-a deschis după ce jucătorii au fost amendaţi cu 8,4% din contractul pe sezonul 2009-2010.

Şi în "paradisul" de la Cluj sunt probleme cu banii. Fotbaliştii sunt tentaţi să dea bir cu fugiţii, după ce oficialii campioanei i-au anunţat că le vor intra în cont banii cuveniţi câştigării titlului şi a Cupei României abia după ce UEFA va trimite în Gruia suma cuvenită de pe urma participării, sezonul trecut, în cupele europene.