Evenimentul Zilei > Actualitate > Liga I, cel mai nebun campionat din Europa
Liga I, cel mai nebun campionat din Europa

Liga I, cel mai nebun campionat din Europa

În nicio altă ligă de pe continent nu mai există cinci candidate la titlu despărţite de 3 puncte.

Liga I este cel mai echilibrat campionat de fotbal din Europa! În nicio altă ţară de pe "Bătrânul Continent" (cu excepţia acelora care folosesc sistemul primăvară – toamnă şi unde nu s-au disputat decât câteva etape) nu mai există o luptă atât de strânsă, cu cinci echipe despărţite de numai trei puncte.
În campionatele puternice sunt maximum două formaţii care se duelează pentru trofeu. În Anglia, cu trei etape înainte de final, Manchester United are 83 de puncte, iar rivala City – 80. Tot trei puncte le desparte pe Juventus (71) şi pe AC Milan (68), cluburile care domină Serie A.
În Franţa, revelaţia Montpellier (69 de puncte) o ţine la respect pe PSG (67). Doar în Polonia, unde mai sunt de jucat trei runde, se mai duce o luptă aprigă, dar diferenţa dintre prima şi ultima candidată este sensibil mai mare ca în Liga I: Legia (49), Ruch Chorzow (48), Slask Wroclaw (47), Lech Poznan (45) şi Polonia (44).
România deţine recordul celui mai echilibrat campionat din istoria fotbalului. Seria a opta din Divizia C, ediţia 1983-1984, a fost câştigată de Mureşul Deva (38 de puncte), în timp ce ultima din eşalonul cu 16 echipe, Minerul Anioasa, a terminat cu 28 de puncte. Celelalte 14 formaţii (locurile 2-15) au fost despărţite de numai două puncte!
4 dueluri între favoritele la titlu
mai sunt de jucat în ultimele 7 etape din Liga I

Citiţi şi:

  • „Cine e pe primul loc? Dinamo e!”
  • Gigi Becali a văzut blat la Chiajna – Dinamo: "Acolo s-a întîmplat ceva"
  • CFR Cluj, făcută de rușine acasă!
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: