Liga Campionilor: Olympique Marseille

Liga Campionilor: Olympique Marseille

GRUPA F. Olympique Marseille revine în Liga Campionilor cu gânduri mari, titlul câştigat în Franţa sezonul trecut dându-le mari speranţe oamenilor lui Didier Deschamps

În grupele Ligii Campionilor, pe Stade Velodrome din Marsilia vor veni în acest an Chelsea Londra, Spartak Moscova şi MSK Zilina. "OM" a câştigat sezonul trecut un nou titlu în Ligue 1, după o pauză de 18 ani. În 1992, Olympique câşitga cel de-al patrulea titlu consecutiv, iar un an mai târziu devene prima echipă franceză care se impune în Liga Campionilor - un succes solitar pentru fotbalul din Hexagon.

Didier Deschamps a făcut minuni la Marseille, reuşind să pună pe picioare o echipă cu evoluţii inconstante, după ce el însuşi trecuse printr-o perioadă grea la Juventus Torino, formaţie pe care a pregătit-o un singur sezon. Fostul mijlocaş al "cocoşilor galici" are o experienţă vastă în Liga Campionilor, el reuşind să o ducă pe AS Monaco până în ultimul act al competiţiei în 2004, unde a fost învins de formaţia FC Porto, antrenată pe atunci de Jose Mourinho.

Olympique Marseille a câşitgat Supercupa Franţei (Trophée des Champions) în această vară, un meci decis după executarea loviturilor de departajare (5-4 cu PSG), însă a început groaznic sezonul în Ligue 1: eşecuri cu Caen şi Valenciennes. Olympique are cinci puncte după cinci etape în Franţa, victoria cu Lorient şi remiza de la Bordeaux ridicând moralul la Marsilia, însă Brandao, Cignac, Valbuena şi Heinze trebuie să crească turaţia dacă vor să ajungă în optimile Ligii Campionilor. OLYMPIQUE MARSEILLE

Ne puteți urmări și pe Google News

Poreclă: "OM" Fondat: 1899 Stadion: Velodrome (60.031 de locuri) Antrenor: Dider Deschamps (al doilea sezon la Marsilia) Vedete: Taye Taiwo, Andre Ayew, Gabriel Heinze, Mathieu Valbuena, Lucho Gonzalez, Andre-Pierre Cignac, Edouard Cisse Palmares: 1 succes în Liga Campionilor (1993), 9 titluri în Franţa, 10 Cupe ale Franţei PROGRAM:

Etapa 1 (15 septembrie):

Olympique Marseille - Spartak Moscova MSK Zilina - Chelsea Londra

Etapa a 2-a (28 septembrie):

Spartak Moscova - MSK Zilina Chelsea Londra - Olympique Marseille

Etapa a 3-a (19 octombrie):

Spartak Moscova - Chelsea Londra Olympique Marseille - MSK Zilina Etapa a 4-a (3 noiembrie):

MSK Zilina - Olympique Marseille Chelsea Londra - Spartak Moscova

Etapa a 5-a (23 noiembrie):

Chelsea Londra - MSK Zilina Spartak Moscova - Olympique Marseille

Etapa a 6-a (8 decembrie):

Olympique Marseille - Chelsea Londra MSK Zilina - Spartak Moscova