Liga Campionilor: Ajax Amsterdam

Liga Campionilor: Ajax Amsterdam Sursa foto: Arhiva EvZ

GRUPA G. Olandezii de la Ajax Amsterdam revin în grupele Ligii Campionilor după mai mulţi ani de absenţă, echipa lui Martin Jol urmând să dea piept cu AC Milan, Real Madrid şi AJ Auxerre.

De patru ori câştigătoare a celei mai importante competiţii europene, Ajax nu a mai luat titlul în Olanda din 2004, însă este deţinătoarea Cupei. Antrenorul Martin Jol, venit sezonul trecut de la Hamburg a revitalizat echipa de pe Amsterdam Arena, construind jocul "lăncierilor" în jurul atacantului uruguayan Luis Suarez - marcator a 35 de goluri în 33 de meciuri în Eredivisie sezonul trecut.

Alături de Suarez, Ajax îi mai are la dispoziţie pe experimentaţii Demy de Zeew, Mounir El Hamdaoui sau Oleguer, dar şi pe tinerii şi promiţătorii Gregory van der Wiel, Jan Vertonghen sau Vurnon Anita. Ajax s-a calificat în grupele Ligii Campionilor, după ce a trecut, pe rând, în preliminarii de PAOK Salonic (scor general 4-4, mai multe goluri marcate în deplasare) şi Dinamo Kiev (3-2).

În acest sezon, Ajax a pornit ca din puşcă în Eredivisie, fiind la egalitate de puncte, pe primul loc, cu rivala PSV Eindhoven. Ajax a înscris de 16 ori în primele cinci etape, obţinând patru victorii şi o remiză.

Ne puteți urmări și pe Google News

AJAX AMSTERDAM

Poreclă: "Lăncierii" Fondat: 18 martie 1900 Stadion: Amsterdam Arena (52.328 de locuri) Antrenor: Martin Jol (al doilea sezon la Ajax) Vedete: Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Jan Vertoghen, Miralem Sulejmani, Luis Suarez (căpitan), Mounir El Hamdaoui, Demy de Zeew Palmares: 4 succese în Liga Campionilor (1971-1973, 1995), 1 Cupă a Cupelor (1987), 1 triumf în Liga Europa (Cupa UEFA) - 1992 -, 2 Supercupe ale Europei, 2 Cupe Intercontinentale, 29 de titluri în Olanda, 18 Cupe ale Olandei PROGRAM:

Etapa 1 (15 septembrie):

AC Milan - AJ Auxerre Real Madrid - Ajax Amsterdam

Etapa a 2-a (28 septembrie):

Ajax Amsterdam - AC Milan AJ Auxerre - Real Madrid

Etapa a 3-a (19 octombrie):

Ajax Amsterdam - AJ Auxerre Real Madrid - AC Milan

Etapa a 4-a (3 noiembrie):

AC Milan - Real Madrid AJ Auxerre - Ajax Amsterdam

Etapa a 5-a (23 noiembrie):

AJ Auxerre - AC Milan Ajax Amsterdam - Real Madrid Etapa a 6-a (8 decembrie):

Real Madrid - AJ Auxerre AC Milan - Ajax Amsterdam