Evenimentul Zilei > Politica > Liderii PNL acuza PSD de indiferenţă
Liderii PNL acuza PSD de indiferenţă

Liderii PNL acuza PSD de indiferenţă

Co-preşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, acuză PSD că este principalul vinovat pentru faptul că zona Moldovei a rămas cea mai săracă din ţară.

Declaraţia celor doi a fost făcută cu ocazia unei vizite efectuate în judeţul Vaslui.

'Constatăm că ne aflăm într-un judeţ care se confruntă cu probleme foarte serioase. Aş vrea de data aceasta să pun punctul pe I, pentru că în general vorbim de probleme, vorbim de lipsa de infrastructură în Moldova, vorbim de nivelul crescut de sărăcie, de gradul ridicat al şomajului, însă niciodată nu arătăm vinovaţii. În opinia mea, vinovatul este administraţie pesedistă, care, cu mici sincope, de 25 de ani, a fost la cârma acestui judeţ', a declarat Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.  
 
Ea a precizat că PNL face zilnic apeluri către guvern să înţeleagă că lipsa investiţiilor generează sărăcie şi lipsă de locuri de muncă. 
 
'Vasluiul este unul dintre judeţele care se menţin pe harta sărăciei. Evident că l-aş putea invita pe domnul Ponta să vină aici şi să le vorbească astăzi vasluienilor despre creşterea economică şi despre excedentul bugetar pe care domnia sa l-ar fi obţinut prin tăierile de investiţii. N-aş vrea să aud răspunsul, că mi-ar fi ruşine', a mai spus Gorghiu. 
 
La rândul său, Vasile Blaga a precizat că una dintre măsurile imediate care trebuie luate pentru dezvoltarea zonei Moldovei este construirea unei autostrăzi care să facă legătura cu Transilvania. 
 
'Suntem, din nefericire, într-un judeţ din cea mai săracă euroregiune a României şi una dintre cele mai sărace din Europa. Observăm cu tristeţe că, în condiţiile în care suntem într-o zonă prielnică PSD-ului, n-a existat niciun interes faţă de această regiune care sărăceşte şi mai mult. Diferenţa de dezvoltare între această regiune şi cele din vest, în loc să scadă, creşte. Dacă ne uităm în masterplanul prezentat de Ponta, o să vedem 'atenţia' pe care o acordă Moldovei. Dimpotrivă, dacă ne uităm la programul nostru de guvernare, vedem că o autostradă care să lege Moldova de Transilvania, este o prioritate', a afirmat Vasile Blaga.