Evenimentul Zilei > Justitie > Lichidatorul Moldomin a fost chemat la DNA, în dosarul mitei de 50.000 de euro
Lichidatorul Moldomin a fost chemat la DNA, în dosarul mitei de 50.000 de euro

Lichidatorul Moldomin a fost chemat la DNA, în dosarul mitei de 50.000 de euro

Radu Traian Zăvăleanu, șeful firmei de lichidatori a Moldomin SA, a fost chemat azi, la audieri, de către procurorii anticorupție, în cazul mitei primite de judecătorul Cătălin Șerban, vicepreședintele Curții de Apel Timișoara.

UPDATE. Zăvăleanu a fost reprogramat la audieri pentru marți, 27 martie. Procurorul a fost ocupat cu alte dosare.
Judecătorul Cătălin Șerban a fost arestat preventiv, pentru că a primt 50.000 de euro de la Iacob Chișărău directorul Moldomin, pentru a interveni în litigiile care vizau procedura de faliment, în baza căreia a fost vândută mina de cupru de la Moldova Nouă, administrată de societatea Moldomin SA.
Zăvăleanu susține că nu e implicat
„Nu pot să-mi explic care a fost interesul acelor persoane, de a interveni într-o anumită direcție. Din punctul meu de vedere, dosarele erau beton, aveam depuse toate documentele care să dovedească că tot ce am făcut a fost în interesul procedurii și al întregii zone de la Moldova Nouă. Nu am nicio implicare, nici nu aveam pârghiile să fac așa ceva. Mai mult, în toată perioada în care s-au întâmplat aceste lucruri, nici nu eram în țară, eram în vacanță la schi, în Austria, ne-a declarat Traian Zăvăleanu.
Zăvăleanu ne-a declarat, ieri, că nu este fericit să fie chemat la o asemenea instituție (DNA – n.r.) să dea explicații despre faptele altora, mai ales că nu știe ce-ar fi putut spune despre el pe acolo. În cazul litigiilor pentru influențarea cărora s-a dat mită, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), principalul creditor al Moldomin, l-a acuzat pe lichidator că a fi schimbat ilegal regulamentul şi a modificat cu de la sine putere condiţiile de vânzare a patrimoniului combinatului. Zăvăleanu ar fi împărţit patrimoniul companiei în loturi, fără să ceară aprobarea creditorilor şi fără să existe un raport de evaluare pentru fiecare bun în parte. Cel acuzat susține că a făcut tot ce depindea de el, în lșimitele legii, să se încaseze bani cât mai mulți, în favoarea creditorilor societății.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: