Surse liberale au declarat pentru EVZ că PNL vrea să introducă o prevedere vizând neagreasiunea reciprocă la alegerile europarlamentare, în care liberalii și pesediștii vor participa separat.
De asemenea, site-ul pe surse.ro susține că un alt subiect de discuție ar fi legat de paragraful privind candidatura la prezidențiale.
Oficial, firește, Antonescu a fost reținut cu privire subiectul la negocierilor. "Biroul Politic m-a mandatat în calitate de preşedinte şi pe ceilalţi colegi ai mei – prim-vicepreşedinte, vicepremier, secretar general, liderii grupurilor parlamentare, depinde cum se formează echipa – să discutăm cu partenerii noştri la nivelul conducerii USL ce trebuie să facem, ce trebuie să clarificăm, ce trebuie să reformulăm sau să adăugăm la documentele, la mecanismele, la procedurile de funcţionare a acestei alianţe", a spus Antonescu, conform Agerpres.
Liderul PNL a arătat că discuţiile privind renegocierea protocolului nu au fost iniţiate de PSD, ci de PNL. "La urma urmelor, Protocolul de funcţionare al USL ar putea fi suficient în cazul în care el este aplicat în spiritul său, cu bună credinţă de toată lumea. Nu este nevoie de documente foarte stufoase pentru a asigura o ordine instituţională, (…) acolo sunt toate lucrurile fundamentale. Am pus noi această problemă şi am pus-o în felul următor: discutăm cu partenerii noştri şi, dacă socotim că este nevoie, că ne ajută, că îi ajută pe toţi oamenii din teritoriu (…) şi aceste lucruri se simte nevoia să fie stabilite în scris, evident atunci putem să construim nişte anexe la acest protocol, dacă este cazul’, a precizat el.
Și PSD vrea renegociere
Premierul Victor Ponta vrea să se asigure că deciziile luate la nivelul USL vor fi respectate la nivelul Parlamentului, mai exact de către parlamentarii liberali. Ca urmare, preşedintele PSD a cerut o amendare a protocolului USL în acest sens, au declarat, ieri, surse liberale pentru EVZ.
Ponta vrea să evite astfel situaţii precum cea din decembrie, când liberalii l-au lăsat cu legea amnistierii în braţe şi au negat că şi-ar fi dat acordul vreodată pentru ea sau pentru modificările la Codul Penal prin care s-a instituit o superimunitate pentru parlamentari.
CITIȚI ȘI:

  • Victor Ponta vrea un Parlament obedient