"A greșit în comunicare, dl. Ilieșiu se referea la amânarea deja în vigoare 01.01-31.03.2014", a declarat ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, pentru EvZ.
La scurt timp, și purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Ancuța Pocora, a precizat, referitor la declarațiile senatorului PNL Sorin Ilieșiu pe tema accizei la carburanți, că în PNL nu a existat o discuție și decizie ca cea anunțată de senatorul liberal cu privire la acciză.
A fost o interpretare personală a domnului senator Ilieșiu. Partidul Național Liberal nu a luat o astfel de decizie. Rămânem solidari cu deciziile luate până acum. Orice fel de decizie de acest gen nu poate fi anunțată decât de către ministrul de Finanțe sau de către mine personal, în urma unei decizii luate la nivelul conducerii Partidului Național Liberal. Este strict o chestiune de interpretare personală. În PNL nu a existat o astfel de discuție și decizie ca cea anunțată de domnul senator Ilieșiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.
Guvernul a amânat, în luna decembrie, majorarea taxei pe carburant cu 0,7 eurocenţi până la 1 aprilie.

„Am discutat, în cadrul coaliţiei, după ce am discutat şi cu preşedintele Băsescu, azi sper că preşedintele trimite decretul de promulgare a Legii bugetului de stat pe 2014 şi tot azi vom amâna cu trei luni intrarea în vigoare a accizei la carburanţi, cu obligaţia ca în ianuarie, odată cu vizita Comisiei Europene, să vedem care este implicaţia pentru buget şi dacă putem acoperi ce nu vom încasa în primul trimestru al anului 2014. Un mic compromis pentru a avea buget si pentru a putea plăti pensiile cred că este un sacrificiu care merită. Cred că asta va anunţa si preşedintele“, spunea Victor Ponta pe 18 decembrie.
Acum o săptămână, premierul Ponta a spus că acciza pe carburanți trebuie să se aplice din aprilie.

"Cred că rămâne să se aplice de la 1 aprilie pentru că dacă nu se aplică, atunci trebuie să renunțăm la ceva. Trebuie să renunțăm la reducerea CAS-urilor", a spus premierul Ponta, în urmă cu o săptămână. 

Te-ar putea interesa și: