Se vorbește, de coridoare turistice și clienți indezirabili. Dim câte se pare, italieniilor și spaniolilor nu li se va permite să iasă din țările lor. Toate informațiile vin de la publicația Efimerida ton Syntakton din Grecia:

“Spre crearea unui mini Schengen se îndreaptă şontâc-şontâc Uniunea Europeană, în perspectiva ridicării treptate a măsurilor restrictive, oferind ceva speranţe pentru salvarea sezonului turistic de anul acesta.

Invocând motive de protejare a sănătăţii publice, unele state membre îşi propun să permită, prin acorduri bilaterale, intrarea pe teritoriul lor doar a cetăţenilor din ţările comunitare „pe placul lor”. Cetăţenilor ţărilor afectate în mod deosebit de pandemia de coronavirus le va fi interzis să treacă graniţele.

Începutul a fost făcut de Austria, al cărei guvern a anunţat că se află în discuţie cu Germania – cu cine alta?- pentru încheierea unui acord bilateral. Prin acest acord dintre Viena şi Berlin, turiştii germani vor putea vizita în mod liber Austria.

Acelaşi lucru va fi valabil şi pentru cetăţenii austrieci care doresc să viziteze Germania. În desfăşurare se află, de asemenea şi discuţiile pe care Croaţia, care deţine preşedinţia UE până la sfârşitul lunii iunie, le poartă cu Cehia, Austria şi Ungaria pentru crearea unor „coridoare sanitare” pentru turiştii din sezonul estival, coridoare de care vor beneficia cetăţenii unor state-membre „alese”.

Pe lista „neagră” a acestor acorduri este de aşteptat să se afle în primul rând cetăţenii italieni şi spanioli.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE