Libanul, aproape de un razboi civil

Libanul, aproape de un razboi civil

Presa libaneza a avertizat astazi  ca Libanul este aproape de un razboi civil, dupa ce Beirutul a fost ieri scena unor violente interconfesionale sangeroase, informeaza AFP.

"Libanul prada revoltelor. Nu conteaza cine este responsabil. Nu conteaza cine a inceput luptele. Ceea ce conteaza este gasirea unei solutii politice rapide si a unui guvern de uniune nationala", informeaza cotidianul Ad-Diyar, detinut de Hezbollah.

“Dumnezeu sa il pedepseasca pe cel care a reinviat-o", titreaza pe prima pagina ziarul As-Safir, facand referire la scindarea interconfesionala.

Autorii acestui articol cer o remaniere ministeriala in urma careia gruparea siita sa aiba drept de veto in guvernul condus de Fouad Siniora.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei cinci ministri siiti si un alt ministru prosirian numiti initial in executiv au demisionat in noiembrie 2006. Tara a fost prada, de atunci, unei crize politice si economice grave, care a degenerat, saptamana aceasta, intr-un val de violente care au provocat sase morti si 300 de raniti.

Ciocnirile intre partizanii guvernului si cei ai opozitiei, survenite in urma grevei generale organizate de Hezbollah, s-au soldat marti cu doi morti. Noi ciocniri au avut loc ieri , soldate cu patru morti si aproape 300 de raniti.

Armata a ridicat restrictiile de circulatie

Armata libaneza a ridicat astazi restrictiile de circulatie, dar scolile si universitatile au ramas inchise.

Traficul a fost reluat pe strazile din cartierele sunnite ale Beirutului, dupa ce armata a ridicat la ora sase restrictiile de circulatie, dar numeroase persoane se tem ca ar putea surveni si alte violente.

Autoritatile nu au mai impus restrictii de circulatie in Beirut din timpul razboiului civil din 1975-1990.