Evenimentul Zilei > Social > Legea Pensiilor. Noi modificări cerute de CCR. Cum sunt afectați pensionarii?
Legea Pensiilor. Noi modificări cerute de CCR. Cum sunt afectați pensionarii?

Legea Pensiilor. Noi modificări cerute de CCR. Cum sunt afectați pensionarii?

Legea Pensiilor. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, marți, că se va discuta modificarea alineatelor pe care Curtea Constituțională le-a solicitat.

Legea pensiilor. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, marți, că în ședința de Guvern de joi vor fi discutate modificările Legii Pensiilor, respectiv modificarea alineatelor pe care Curtea Constituțională le-a solicitat. Potrivit lui Budăi, după ședința de Guvern vor fi înaintate Parlamentului formele finale.

„Noi am elaborat cele trei clarificări solicitate de Curtea Constituțională, dar nu pot să nu remarc că am pierdut 6 luni din implementarea noii Legi, pentru un atac care s-a dovedit nefondat la Curtea Constituțională – Curtea Constituțională, dintr-o lege de peste 180 de aticole a cerut, practic, la trei alineate, o clarificare, nici măcCumar cele trei nu au fost declarate neconstituționale. Noi le-am elaborat, le-am înaintat Guvernului și probabil le vom discuta în ședința de Guvern de joi, apoi le înaintăm Parlamentului”, a declarat, marți, ministrul Muncii, Marius Budăi, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit ministrului, forma finală a modificării va fi înaintată Parlamentului, după ședința de Guvern.

„Trebuie să vedem dacă mai sunt colegi de la Finanțe sau de la Justiție, care mai au clarificări, apoi să prezentăm forma finală. (…) Parlamentarii pot amenda propunerile noastre”, a mai declarat Budăi.

Curtea Constituţională a solicitat mai multe clarificări în ceea ce privește noua Lege a pensiilor, declarând neconstituționale mai multe puncte din actul normativ, iar în motivarea deciziei de neconstituţionalitate se arată, printre altele, că se fac mai multe confuzii prin exprimarea legislativă.