„Câțiva oficiali americani sunt acuzați că au efectuat tranzacții pe piața bursieră pe baza informațiilor confidențiale. Din câte se pare, senatori americani au profitat de informațiile pe care le aveau datorită funcțiilor lor pentru a efectua tranzacții fructuoase pe piața de valori la începutul crizei coronavirusului.

La jumătatea lunii februarie, președintele Comitetului de Informații al Senatului, Richard Burr, beneficiar al rapoartelor confidențiale despre răspândirea coronavirusului, şi-a vândut o parte din portofoliul de acțiuni, pentru 1,6 milioane dolari. La rândul său, senatorul republican de Carolina de Nord şi-a lichidat părţi din acțiunile sale în lanțurile hoteliere care, de atunci, au pierdut peste 30% din valoarea lor, obținând un câștig de capital imens.

Cincisprezece zile mai târziu, în timp ce Donald Trump și Partidul Republican continuau să minimalizeze gravitatea situației, Burr a ținut o reuniune la Capitol Hill Club din Washington cu un club de donatori bogați. „Un lucru pe care vi-l pot spune despre acest lucru este că virusul este mult mai agresiv în transmiterea sa decât orice am văzut în istoria recentă. Seamănă cu pandemia din 1918”, i-a avertizat senatorul pe cei prezenţi la întâlnire.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE