Ziua nebuniei: 27 iunie, Mall Vitan, câmpul de luptă interstelar – Media Galaxy, leaderii celor trei rase galactice Protoss, Terran şi Zerg s-au întâlnit pentru a-şi disputa supremaţia universală. În pielea lor au intrat cei care s-au înscris la concurs.

De această dată este vorba despre cea de-a doua bătălie galactică, începută oficial ieri, când cele trei rase şi-au declarat din nou război. La Bucureşti au fost aleşi 64 de generali care s-au războit între ei în luptă unu la unu, dar având în spate armatele selectate de ei înşişi.

Într-o cameră de nici 80 de metri pătraţi a celor de la Media Galaxy, câţiva zeci de tineri s-au înghesuit pentru a conduce câte o rasă din cele trei care se războiesc de mai bine de zece ani.

Deşi declaraţia de război se făcuse pentru ora 13.00, organizatorii au fost prinşi cu terenul nepregătit astfel că niciunul nu cele 10 calculatoare puse la dispoziţie pentru luptă nu erau cu jocul instalat şi updatat. Aşa că din start primele victime ale războiului au fost chiar cei care veniseră pentru "a gusta" noul Starcraft – Wings of Liberty.

De la dureri de dinţi la Starcraft II
Indiferent de rasa pe care au reprezentat-o în luptă, "armura" a fost aceeaşi pentru că toţi participanţii au primit din partea organizatorilor câte un tricou "Blizzard StarCraft II", dar şi un poster al jocului.

Pe lângă cei care nu erau printre cei 64 de luptători selec ţionaţi au venit şi alţii cu speranţa că poate-poate va lipsi vreunul dintre cei selecţionaţi. Cea mai interesantă "mişcare" a fost făcută de Mircea, un tânăr de 24 de ani, care ne-a spus că a plecat de la serviciu, după ce a cerut voie şefilor să "meargă la dentist".

"Pur şi simplu le-am spus că am programare la dentist şi nu aş vrea să o pierd, mai ales că de vreo două zile am un dinte care-şi cam face de cap la mine-n gură. Sper să nu fi venit vreunul dintre cei care au fost selectaţi automat pentru a putea prinde şi eu un loc aici. Nu aş vrea să-l dezamăgesc pe Jim Raynor, ca pe şeful meu", ne-a declarat Mircea.

Premii pe măsură
Cei care au câştigat concursul au avut parte şi de premii demne de invidiat, astfel că jucătorul care a luat primul loc s-a bucurat de un procesor AMD Phenom II X6 1035 T, un mouse Razer Copperhead şi jocul Starcraft II ediţie de colecţie.

Locul doi – placă de baza Gigabyte GA-H55N-USB3, căşti gaming Plantronics ABN, mouse Logitech şi jocul Starcraft II. Posesorul bronzului a câştigat aproape acelaşi premiu ca şi cel de pe locul doi, numai că în loc de placa de bază a primit una video Ati Radeon HD 5450.

O altă astfel de bătălie s-a mai dat şi pe câmpul de luptă organizat de PC Garage împreună cu GIGABYTE. Aici au fost selectaţi numai 16 oameni care să joace. Aici se vor înfrunta doi versus doi, eliminatoriu până în finală, unde modul de joc se schimbă la unu vs unu din echipa care a câştigat toate meciurile.

"Sper să nu fi venit vreunul dintre cei care au fost selectaţi automat, pentru a putea prinde şi eu un loc aici.",
MIRCEA, jucător de Starcraft

RECOMANDĂRI

Cerinţe minime pentru joc

Pentru a putea juca într-un mod cât mai acceptabil Starcraft 2, cei de la Blizzard au făcut câteva recomadări legate de performanţele pe care ar trebui să le aibă un calculator personal.

  • În principal, Windows XP, Vista sau 7, updatate cu ultimele Service Pack-uri şi Direct X 9.
  • Procesorul calculatorului va trebui să funcţioneze la o frecvenţă de 2.6 GHz pentru un Pentium IV sau echivalentul pentru AMD Athlon.
  • Placa video, 128 MB PCIe NVIDIA GeForce 6600 GT sau ATI Radeon 9800 PRO.
  • Pe hard va trebui să aveţi cel puţin 12 GB liberi. RAM cel puţin 1 GB sau 1.5 GB pentru Windows Vista/ 7 users.
  • Rezoluţia monitorului va trebui să fie de minim 1024 X 720.
  • Jocul nu poate fi jucat fără o conexiune bună la internet.