Peste 60.000 de oameni sunt aşteptaţi să se alăture caravanei Liberty Parade, care va începe astăzi, la ora 16.00, pe plaja din Olimp. Cu o tradiţie de nouă ani în adrenalină şi dans continuu, evenimentul va fi însoţit de trei camioane descoperite, în care DJ-ii vor mixa live.

Conceptul de Liberty Parade, un fenomen avangardist în urmă cu zece ani pentru români, e de fapt un model răspândit la nivel internaţional. Conservatorismul este exclus, iar marşul în numele muzicii şi libertăţii de exprimare devine scopul în sine. Singura obligaţie a participanţilor este să nu-şi uite acasă costumele fistichii, frizurile demente, machiajele stridente, dar mai ales prietenii.

Conceptul "parada", universal

Nu există un anotimp preferat pentru marile defilări pe muzica electronică. Dar elementul-cheie se ştie: soarele care topeşte cimentul. Pe 11 iunie se ţine unul dintre cele mai mari evenimente din Tel Aviv, Parada Gay. Marşul pentru libertatea de exprimare a celor cu alte orientări sexuale trece bariera ideologică şi devine un mix de bucurie, party şi culoare pe străzi.

"Downtown streetfest" se organizează în Canada şi face parte din festival Sound of Music. Este în Top 100 evenimente din ţară şi se desfăşoară în perioada 16-19 iunie. Dezlănţuie tinerii pe străzile din Burlington în cele mai neconvenţionale ipostaze, coloana sonoră fiind, bineînţeles, muzica electronică. "Paris Techno Parade" are loc în fiecare an, pe 25 septembrie, şi participă jumătate de milion de oameni.

În 2010, aceştia vor dansa până la epuizare pe străzile Parisului alături de David Guetta, Mark Knight şi DJ Ufuk & Django. "Love Parade" îşi are originile în Berlin, anul 1989, dar conceptul s-a extins apoi în întreaga Europă.

E un festival de muzică tehno care se desfăşoară pe 27 iulie şi unde, la ediţia din 2007, din Essen, au fost peste 1 milion de oameni. În mai, "Dance Parade New York" adună pe străzile oraşului dansatori şi peste 65 de stiluri de dans. Are aproape acelaşi concept ca şi Liberty Parade. Evenimentul se-ncheie când participanţii ajung la scena mare "DanceFest", din Tompkins Square Park.

Echipaţi pentru distracţie

Caravana Liberty Parade din România, plină de petrecăreţi costumaţi cât mai original şi colorat, cu fluiere, ochelari de soare şi peruci, va ajunge în jurul orei 20.00 la Liberty Parade Arena, aflată pe plaja dintre Venus şi Saturn. Evenimentul din 2010 înseamnă de fapt 250.000 waţi – sunet, 300.000 waţi – lumină, 20 de camioane şi 20.000 de litri de motorină.

Maratonul va fi deschis de duoul NTFO, completat de imaginile video de pe ecranele uriaşe, laserele şi dansatorii care se vor undui în bătaia brizei. După miezul nopţii vor intra în scenă cei trei membri care alcătuiesc Above&Beyond, cel mai valoros trio al muzicii trance. Ca în fiecare an, soarele va răsări pe malul mării, la Liberty Parade Arena, tot în ritmul muzicii, pe beaturile lui Mihai Popoviciu (Hermannstadt Collective).

PETRECERI

Mika, pentru prima oară în România

Astăzi, la Orange Summer Party, începând cu ora 19.30, va concerta unul dintre cei mai populari artişti britanici: Mika, Michael Holbrook Penniman pe numele său real. Aflat pentru prima oară în România, acesta îi va încânta cei mprezenţi pe ritmurile muzicii alternative- pop, pe plaja H2O din Mamaia, intrarea fiind gratuită.

În deschiderea concertului vor cânta australienii de la Cut Copy, cunoscuţi pentru stilul electro-pop cu influenţe din genurile synth-pop, post-punk şi 80’s new wave.

Mika a vândut primul său album, "Life in cartoon motion", din 2007, în peste 5,5 miloane de exemplare, ceea ce i-a adus o nominalizare la Premiul Grammy şi l-a ajutat să câştige Brit Award. "Relax, take it easy", din 2006, a fost piesa săptămânii la Radio BBC 1.

Următorul său album, lansat în 2009, a fost "The Boy Who Knew Too Much" . Din 2007, la Orange Summer Party au cântat Sophie Ellis-Bextor, Akon, Sugababes, Duffy şi I Am Kloot. (A colaborat Vintilă Ionuţ)
<object height=”385″ width=”640″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/qiRQo7LgVjg&hl=en_US&fs=1″ /><param name=”allowFullScreen” value=”true” /><param name=”allowscriptaccess” value=”always” /><embed src=”http://www.youtube.com/v/qiRQo7LgVjg&hl=en_US&fs=1″ type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” height=”385″ width=”640″></embed></object>