Evenimentul Zilei > Politica > La el nu mai ajung decât îngerii. Un băieţel dispărut în pădure a fost căutat doar 2 zile
La el nu mai ajung decât îngerii. Un băieţel dispărut în pădure a fost căutat doar 2 zile

La el nu mai ajung decât îngerii. Un băieţel dispărut în pădure a fost căutat doar 2 zile

Florin Puia a dispărut pe 15 decembrie și nu a fost găsit nici până acum. Scotocirile au fost sistate, după ce poliția a încercat să perie zona, la pas.

Avea 2 ani şi 3 luni şi a dispărut într-o dimineaţă de luni. Bicicleta cu care ieşise afară a fost găsită, răsturnată, în drum. Cel mic nu mai era nicăieri. Trecuse de ora 10.00 când pe Florin Puia l-a înghiţit pădurea de lângă casă. Când a văzut că nu-i, mama lui a dat alarma prin vecini și, câteva ore, oamenii l-au căutat pe străzile de la marginea satului Cuieșd, Bihor. Apoi, au sunat la 112, iar „poliţiştii bihoreni au demarat de urgenţă căutările pentru găsirea minorului dispărut”, informează un comunicat de presă al IPJ Bihor.

Când a dispărut, Florinel era îmbărcat cu o bluză verde cu mânecă lungă, pantaloni lungi de culoare gri, tenişi bleumarin. O mogâldeață cu părul blond și ochii albaștri, rătăcind printre copaci. Și căutând, năuc şi aproape îngheţat, drumul spre acasă.

Vânătoarea din pădure

În prima zi, pe 15 decembrie anul acesta, a fost căutat de o sută de oameni. 15 jandarmi, vreo 30 de localnici şi restul poliţişti. Câinele de urmă a luat- o înspre pădure, adeverind cele mai negre previziuni. Pădurea de la Cuieşd se întinde pe un deal, între două sate, mai mulţi kilometri pătraţi. Imposibil de acoperit, la pas, de câţiva oameni.

În prima zi, căutătorii au bătut drumurile forestiere, sperând că-l vor găsi în viaţă pe băieţel. Însă seara au plecat înspre casele lor, cu mâinile goale. A doua zi, şansele ca cel mic să fi supravieţuit frigului de peste noapte erau mici. Dar existau. L-au căutat, la pas, periind din nou o parte din pădure. A treia zi, pe 17 decembrie, scotocirile au fost sistate, iar căutarea copilului dispărut în pădure s-a concentrat pe verificări prin sat, zona gospodăriilor.

Au trecut nouă zile de când a dispărut Florinel. Un copil sărman, crescut într-un grajd, care n-a împodobit niciodată un pom de Crăciun. Pentru salvarea lui, căutătorii au irosit două dimineţi şi trei după-amieze. Iar în duminica ce a urmat, în pădure a fost organizată o partidă de vânătoare. Însă nici cei veniţi să împuşte căprioare n-au zărit copilul prin cătarea armei.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: