Îți recomandăm să rămâi informat, să urmezi instrucțiunile date de autorități însă consumul excesiv de informație pe această temă nu este recomandat deoarece poate amplifica panica în rândul populației. Așa că, ce rămâne de făcut în zilele în care stăm acasă?

2019 a fost un an extrem de productiv în industria cinematografică, motiv pentru care pare momentul perfect pentru a ne pune la punct cu ultimele titluri lansate și cu cele mai in vogă continuări ale unor filme și seriale celebre.

Filme de neratat

Premierile Oscar de anul acesta au pus accentul pe poveștile care aduc în prim-plan conexiunile emoționale dintre oameni, detaliu care pare să se potrivească perfect cu starea actuală prin care trece o planetă întreagă. Din lunga listă de producții, există câteva filme “must see”.

Poveste despre căsnicie

Netflix distribuie deja de ceva timp filmul Poveste despre căsnicie, o radiografie a relației de cuplu, cu tot ceea ce presupune aceasta, pusă în scenă de actori precum Laura Dern, Scarlett Johansson sau Adam Driver. Deși este încadrat în categoria dramă și are un puternic impact emoțional, filmul aduce în discuție importanța comunicării și a gândirii în afara zonei de confort – o lecție de viață care livrează, în final, speranță, când vine vorba de complexitatea unei relații.

Joker

Credeam că nu mai există multe lucruri de spus despre acest personaj legendar, creat în 1940 de DC Comics. Dar, odată cu lansarea noului film al francizei de succes, facem cunoștință cu drama din spatele acestui antagonist și nu exista o persoana mai potrivită pentru a spune această poveste decât Joaquin Phoenix. Joker este un film despre traumă, despre singurătate, despre exil social, și în final, despre nebunie. Este, din păcate, un film despre contextul social în care trăim. Dacă l-ai ratat în cinema, îl poți găsi pe Amazon.

A fost odată la… Hollywood

La 4 ani după ultimul film lansat, Quentin Tarantino se întoarce cu A fost odată la… Hollywood. Cu Brad Pitt și Leo DiCaprio în distribuție, alături de o scenografie fabuloasă care portretizează perfect atmosfera anului 1969 din Hollywood, Tarantino spune o altă poveste de succes, în stilul său caracteristic, cu multă culoare, emoție și umor. Filmul poate fi găsit tot pe Amazon, iar dacă nu ai deja o subscripție, acum ai cu un motiv în plus să-ți creezi una.

The Irishman

Din aceeași categorie, a uriașilor de la Hollywood care au scris istorie ani la rând, Martin Scorsese reînvie Baieți buni (Goodfellas), filmul lui din 1990, unul dintre cele mai cunoscute titluri ale sale. Aproape 30 de ani mai târziu, The Irishman vine cu aceiași actori – Robert De Niro, Joe Pesci, Al Pacino – de care Scorsese s-a ajutat de-a lungul timpului în nenumărate rânduri să-și spună poveștile. Deși, de data aceasta, subiectul putea să fie comprimat sub cele 3 ore și jumătate, scenariul și personajele crează cu succes atmosfera cu care ne-a obișnuit regizorul-autor Scorsese. Neapărat, de văzut pe Netflix.

Seriale de care nu te mai saturi

Deși în această eră a vitezei, timpul nostru liber este limitat și astfel, este mai ușor să vizionăm un film, serialele au devenit din ce în ce mai populare, semn că majoritatea oamenilor vor să urmărească o poveste complex dezvoltată, uneori pe mai multe sezoane.

Din producțiile noi, sau cele ce vin cu noi sezoane, avem câteva recomandări care să nu te lase să te dezlipești de canapea cât stai acasă.

Glumeam! este un serial în 2 sezoane (momentan), care îl are ca protagonist pe Jim Carrey, un faimos om de televiziune pentru copii, ce tratează cu cel mai bun umor, situații complicate din viața privată. Îl găsești pe HBO Go și este recomandarea noastră în aceste zile în care este necesar să nu uităm de umor, chiar și în momentele grele.

În aceeași notă umoristică, Netflix ne pune la dispoziție seriale clasice precum Familia mea dementă sau Cum am cunoscut-o pe mama voastră, menite să ne binedispună, indiferent de moment.

Schimbând puțin tonul, dacă nu ai văzut deja Oglinda Neagră, este timpul și îl găsești tot pe Netflix. Recomandarea noastră vine totuși cu o notă de subsol – pregătește-te să fii șocat pentru că, încă de la primul episod apărut în 2011, producătorii au creat o mică revoluție în felul în care ne uităm la viitorul societății în care trăim. Povestea fiecărui episod încadrat în categoria SF, este diferită dar, deși atemporală, ipoteza fiecăreia pare că este mai aproape decât îți imaginezi. Motiv pentru care implicația emoțională pe care ți-o fură fiecare episod din Oglinda Neagră, pică foarte greu și te lasă cu o încordare anume dar și cu o curiozitate imensă a percepției pe care o ai asupra realității prezentului și mai ales una legată de viitor.

Alte activități ce te pot binedispune acasă

Un aspect deosebit de important în a face această ședere acasă cât mai confortabilă este dat de diversificarea programului tău și de felul în care îți gestionezi timpul. Pentru că vine și momentul în care te ridici din fața televizorului și atunci îți rămân multe alte lucruri plăcute pe care le poți face.

Să termini cartea pe care ai început-o în vacanța de vară este o idee excelentă. Sau să faci puzzle-ul primit cadou de ziua ta. Dacă totuși cauți ceva mai distractiv de făcut și simți că norocul nu-ți lipsește, poți accesa un casino online, unde ai foarte multe jocuri cu o grafică senzațională din care poți alege. Unul dintre cele mai populare este supercazino.ro, unde îți poți încerca norocul gratis, fără să fie necesară o depunere. Tot aici poți întoarce ușor zarurile în favoarea ta și cu depuneri minime, îți poți crește veniturile, deoarece SuperCazino îți pune la dispoziție cele mai mari bonusuri și oferte, rotiri gratuite și avantaje VIP care să te ajute să ai cea mai bună experiență.

Indiferent de cum alegi să-ți petreci timpul acasă, este important să-ți creezi un cadru de relaxare, care să te susțină moral în această perioadă tensionată. Variantele sunt nenumărate, găsește ce te face să te simți mai bine și bucură-te de timpul pe care-l ai la dispoziție pentru a-l petrece cu tine.