Kuyt, după finala campionatului mondial: "Arbitrul i-a ajutat pe spanioli"

Kuyt, după finala campionatului mondial: "Arbitrul i-a ajutat pe spanioli"

Olanda e dezamăgită după ce a pierdut cea de-a treia finală de Cupă Mondială din istorie. Oamenii lui Bert van Marwijk dau vina pe englezul Howard Webb, centralul confruntării, pentru eşecul din finala cu Spania, 0-1.

În timp ce Spania sărbătoreşte primul titlu suprem din istorie la prima finală disputată, Olanda contabilizează o nouă finală de Cupă Mondială pierdută, după cele din Germania 1974 şi Argentina 1978.

"Sunt trist. Prima repriză a fost echilibrată şi am încercat să ne facem jocul nostru. Robben a avut două ocazii mari, dar Spania a avut ceva în plus. Apoi a venit cartonaşul roşu primit de Heitinga. Nu vreau să vorbesc despre arbitru, dar trebuie să remarc că nu ne-a dat un corner în finalul meciului şi nu a acordat un cartonaş roşu pentru un jucător spaniol. Spania a comis multe faulturi dure, dar a fost echipa mai bună şi a câştigat", a spus Bert Van Marwijk, selecţionerul Olandei.

"Nimeni nu credea că vom ajunge în finală" Van Mawijk consideră că ambele formaţii au făcut multe greşeli: "Nu este stilul nostru să comitem atât de multe greşeli, dar a fost o finală. Şi spaniolii au greşit mult. Cred că arbitrul a scăpat meciul din mână şi de aceea a acordat 14 cartonaşe galbene. Ştiam că cine va marca prima va câştiga. Din păcate, nu am fost noi cei norocoşi".

Ne puteți urmări și pe Google News

Selecţionerul olandez a afirmat că nimeni nu credea că echipa sa va ajunge atât de departe în Africa de Sud. "Nimeni nu credea că vom ajunge în finală. Noi am ajuns. Am fost foarte aproape de loviturile de departajare. Foarte aproape", a precizat Van Marwijk.

"Suntem dezamăgiţi. Cu toţii suntem dezamăgiţi, deoarece am fost aşa aproape de Cupa Mondială. Nu trebuie să ne găsim scuze pentru această înfrângere, deoarece fiecare este responsabil pentru performanţele sale. Dar arbitrul i-a ajutat mai mult pe spanioli şi asta ne-a costat Cupa Mondială", a spus Kuyt.