Kraftwerk, inspiraţie în cluburile bucureştene

Kraftwerk, inspiraţie în cluburile bucureştene

După concertul programat diseară, la Sala Palatului, membrii trupei germane vor să caute sounduri electro în discotecile din Capitală.

După aproape 40 de ani de carieră, trupa germană Kraftwerk va vizita pentru prima oară România, pentru a susţine, în această seară, un concert la Sala Palatului din Bucureşti.

Efecte speciale, un ecran imens, roboţi, proiecţii-gigant şi imagini holografice impresionante, jocuri de sunet şi de culori - sunt numai o parte din surprizele cu care trupa îşi aşteaptă fanii la Bucureşti. „Arhitecţii show-ului”

Echipa Kraftwerk promite o „adevărată aventură multimedia”, întregită de peste 50.000 de waţi de sunet şi de lumini. Pentru show-ul de la Bucureşti se vor folosi efecte cuadrofonice, în acest scop urmând să fie instalate boxe şi subwoofere chiar în spatele publicului.

Deşi este renumită pentru producţia tehnică impresionantă şi pentru concentrarea de excepţie, echipa care pregăteşte concertele trupei nu alocă mai mult de trei ore pentru a pune la punct toate detaliile unui show.

„Nu dansăm pe scenă, nu prea există mişcare, întrucât trebuie să fim atenţi la ceea ce facem. Totul este mai static, dar ăsta-i felul în care controlăm computerul”, spun membrii trupei. Se numără printre pionierii conceptului de “events architecture” - „arhitectură de evenimente” - ceea ce presupune cunoaşterea în profunzime a procesului complex al realizării unui concert.

Totodată, ei au fost printre primii care au studiat şi dezvoltat fiecare detaliu al unui show, de la lumini şi sunete la dinamism şi prezenţă scenică. Însuşi liderul trupei, Ralf Hutter, a studiat arhitectura, fiind convins că desfăşurarea unui spectacol are legături strânse cu acest domeniu. Rondul de noapte

Schimbul de experienţă în ceea ce priveşte muzica electronică, descoperirea sunetelor noi reprezintă lucruri esenţiale în viziunea nemţilor de la Kraftwerk. Membrii trupei vor petrece trei zile în Bucureşti, iar una din dorinţele lor este să colinde cluburile în care se difuzează muzică electronică.

„Urmărim dezvoltarea tehnologiei şi, de asemenea, testăm programe noi de calculator, găsim sunete, ritmuri şi sincronizări noi şi continuăm în felul acesta să muncim mereu la câte un lucru nou”, a precizat liderul trupei. Deşi au recunoscut că nu ştiu prea multe despre România, membrii trupei spun că vor să afle mai multe despre cultura muzicală românească. Se mai găsesc bilete

Biletele pentru show-ul de la Bucureşti costă 100, 150, 220, 300 sau 500 de lei, în funcţie de poziţia în sală, şi pot fi găsite în reţeaua magazinelor Diverta, urmând ca în seara aceasta să poată fi achiziţionate şi de la casa de bilete a Sălii Palatului.

Accesul publicului în sală se va face începând cu ora 19.00, iar show-ul va fi deschis la ora 19.30 cu o petrecere 3D Disco. Kraftwerk va urca pe scenă în jurul orei 21.00. Nu va fi permis accesul în sala de concert cu niciun instrument de înregistrare audio- video.   CE NU ŞTIAM DESPRE KRAFTWERK Pasionaţi de biciclete şi de viteză

  • Kling Klang, studioul trupei, se află în Düsseldorf şi este un adevărat muzeu al tehnologiei, însă este lipsit de orice mijloc de comunicare. Studioul nu are linie telefonică, fax sau recepţie, toată corespondenţa primită fiind returnată fără a fi deschisă.
  • Toţi membrii trupei sunt pasionaţi de biciclete şi de viteză. Ei au programe de antrenament, supravegheaţi de oamenii specializaţi în ciclism din Germania de Est. “În ciclism şi în muzică trebuie să îţi păstrezi ritmul şi să îţi reglezi respiraţia, încercând totodată să nu cazi”, a declarat liderul trupei.
  • Unul dintre cele mai cunoscute al bume ale trupei, “Tour de France”, a fost lansat, după 17 ani de pauză muzicală, pentru a sărbători 100 de ani de la debutul celei mai faimoase curse de ciclism din istorie.

Ne puteți urmări și pe Google News