Kofi Annan renunţă la postul de emisar al ONU şi al Ligii Arabe în Siria

Kofi Annan renunţă la postul de emisar al ONU şi al Ligii Arabe în Siria

Kofi Annan şi-a dat demisia din postul de mediator al ONU şi al Ligii Arabe în Siria, a anunţat, azi, secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, într-un comunicat.

Kofi Annan a informat ONU şi Liga Arabă cu privire la "intenţia sa de a nu-şi mai reînnoi mandatul când acesta va expira, la 31 august 2012", potrivit BBC. Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a declarat că Annan a decis să nu-şi mai înnoiască mandatul care expiră la sfârşitul lunii august. Annan a redactat un plan în şase puncte pentru Siria, care trebuia să pună capăt luptelor din această ţară.

Dar planul nu a fost complet acceptat de niciuna dintre părţi, iar violenţele au continuat. Ban a spus că face acest anunţă cu regret, pentru că Annan merită "întreaga noastră admiraţie, pentru modul altruist în care şi-a folosit aptitudinile sale formidabile şi prestigiul, în slujba îndeplinirii acestei misiuni dificile şi, cel mai probabil, fără nicio recompensă în final".

Ban a spus că discută cu Liga Arabă pentru a găsi un succesor care să "ducă mai departe eforturile cruciale de oprire a violenţelor în Siria".

Ne puteți urmări și pe Google News