Producătorul suedez de automobile exotice Koenigsegg va cumpăra firma Saab de la General Motors, cu sprijinul unor investitori norvegieni, anunţă AFP, citând o informaţie apărută pe site-ul unei televiziuni locale.

Ştirea, postată pe pagina de internet a SVT, se sprijină pe date obţinute de la surse anomine, care au nominalizat Koenigsegg, dar au adăugat că până la parafarea actelor mai pot trece luni de zile.

Atât Saab, cât şi actualul proprietar, General Motors, au refuzat să comenteze.

Producătorul Saab a fost scos la vânzare de GM, grupul american aflându-se, în acest moment, în plin proces de restructurare, după obţinerea protecţiei oferite de legea falimentului din Statele Unite.

La rândul său, Saab, care, potrivit site-ului propriu, a comercializat 93.000 de maşini anul trecut, a demarat o acţiune similară, în luna februarie, dar în ţara de origine, Suedia.

Koenigsegg, pe de altă parte, firmă infiinţată în 1994, are o afacere construită diferit, deşi cu acelaşi obiect de activitate. În fiecare an, produce în jur de 20 de maşini de mare performanţă, pe care le vinde cu aproximativ un milion de euro bucata.