"Legat de referendumul aflat în desfăşurare în Marea Britanie privind apartenenţa la Uniunea Europeană, preşedintele Iohannis a exprimat speranţa că cetăţenii britanici vor decide menţinerea Regatului Unit în familia europeană. Un asemenea rezultat este, în opinia României, cea mai bună opţiune atât pentru Marea Britanie, cât şi pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei", potrivit unui comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială, citat de Mediafax.

De asemenea, au fost discutate obiectivele României la summit-ul NATO de la Varşovia şi subiectele de pe agenda Consiliului European din 28-29 iunie.

"Un alt subiect abordat a fost legat de Summitul NATO care va avea loc la Varşovia în luna iulie. Preşedintele Iohannis a prezentat aşteptările României de la această reuniune, insistând asupra nevoii de consolidare echilibrată şi proporţională a întregului flanc estic al Alianţei. Preşedintele României a pledat şi în favoarea întăririi cooperării UE-NATO, esenţială pentru abordarea eficientă a actualelor provocări la adresa securităţii", potrivit sursei citate.

Totodată, preşedintele a vorbit cu diplomaţii acreditaţi la Bucureşti despre aderarea României la spaţiul Schengen, parcursul european al Republicii Moldova, criza migraţiei şi buna organizare a alegerilor locale.

 

Te-ar putea interesa și: