”Am discutat (cu Victor Ponta -n.r), dar este atributul premierului să facă acest anunţ. Eu ştiu despre cine este vorba, dar aşteptăm până mâine. Da, am discutat astăzi după-masă şi mâine va face un anunţ premierul. Va fi un interimat şi în termen de 45 de zile vom face o nominalizare. Atât pot să vă spun în acest moment”, a menţionat Kelemen Hunor, după ce a participat la o dezbatere publică pe tema autonomiei.

El a subliniat că cele două funcţii guvernamentale vor rămâne la UDMR. ”Când e vorba de această perioadă de interimat, cel care va asigura interimatul va asigura ambele funcţii. Pentru noi nu e o problemă foarte importantă, 45 de zile nu e prea mult, este un interimat constituţional şi până când se finalizează acest interimat vom face o propunere', a afirmat Kelemen Hunor, adăugând că 'şi portofoliul şi funcţia de vicepremier rămân la UDMR”.

Pe de altă parte, secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, a declarat, că este posibil ca ministrul UDMR Attila Korodi să preia interimatul la Ministerul Culturii. ”Este decizia primului ministru. Poate să fie şi de la UDMR, în acest caz Korodi Attila, fiind singurul membru în Guvern al UDMR, sau un alt ministru. Va avea loc o consultare a primului-ministru cu domnul Kelemen Hunor şi sunt sigur că vor ajunge la un consens”, a menţionat Kovacs Peter.