Evenimentul Zilei > Actualitate > Kelemen: Coaliţia se confruntă cu problemă. Asumarea pe legea salarizării e puţin probabilă
Kelemen: Coaliţia se confruntă cu problemă. Asumarea pe legea salarizării e puţin probabilă

Kelemen: Coaliţia se confruntă cu problemă. Asumarea pe legea salarizării e puţin probabilă

Preşedintele executiv al UDMR, Hunor Kelemen, susţine că după decizia Curţii Constituţionale pe legea educaţiei şansele ca guvernul să-şi angajeze răspunderea pe alte acte nornative, cum ar fi cel referitor la salarizare, sunt reduse.

„O coaliţie, un Guvern nu are cum să-şi asume riscul să-i fie respinsă iniţiativa de Curtea Constituţională. Deci, este greu să te duci la Parlament şi să stai să ai tot timpul impresia că ai făcut ceva neconstituţional. Legea salarizării este una foarte importantă, de aceea spun că posibilitatea de a asuma, după acest eşec, pe un alt proiect de lege răspunderea Guvernului este mică”, a declarat Kelemen, citat de Agerpres.
El a adăugat că „guvernul şi Coaliţia în acest moment, au o problemă”.
„Foarte repede trebuie să intrăm cu legea salarizării în Parlament, dacă vrem să o adoptăm înaintea legii bugetului de stat şi trebuie să vedem dacă are majoritate coaliţia sau nu are. Dar asumarea este puţin probabil în astfel de condiţii, în această situaţie”, a insistat liderul UDMR.
Curtea Constituţională a decis astăzi că asumarea guvernului pe legea educaţiei este neconstituţională şi că există un conflict juridic de natură constituţională între parlament şi guvern, deoarece executivul şi-a asumat răspunderea pe un act normativ care era deja în dezbatere în legislativ.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: