Evenimentul Zilei > Social > Kate Winslet: „Roman Polanski era ca un copil”
Kate Winslet: „Roman Polanski era ca un copil”

Kate Winslet: „Roman Polanski era ca un copil”

Actriţa a detaliat la Veneţia cum s-a implicat cineastul în scenografia filmului "Carnage".

Actorul John C. Reilly povestea la Cannes despre noul lungmetraj al lui Roman Polanski, "Carnage" (ecranizarea unei piese de Yasmina Reza), care, după părerea criticilor, încă deţine titlul de cel mai bun film arătat la Veneţia până acum.

"Două cupluri se întâlnesc ca să discute despre bătaia în care au fost implicaţi copiii lor, vor să se comporte cât se poate de civilizat, pe modelul «dacă noi vom fi ok, atunci şi băieţii vor fi ok». Numai că devine evident destul de repede că situaţia le scapă de sub control, se pun pe băut şi încep să se certe şi până la urmă ajung să se poarte mult mai copilăresc decât odraslele lor", explică actorul american.

"Jodie Foster o interpretează pe nevasta mea, iar celălalt cuplu e compus din Christoph Waltz şi Kate Winslet", mai declara Reilly pentru EVZ.

Proiecţia lungmetrajului lui Polanski la Mostră a avut parte de ceva probleme de programare. Conferinţa oficială de presă a "Carnage" a coincis parţial cu proiecţia principală a filmului Madonnei, "W.E". Majoritatea criticilor nu au decis să părăsească sala de cinema cu 40 de minute înainte de sfârşitul lungmetrajului pentru a ajunge la conferinţa de presă. Iar unii au spus tare şi răspicat că Polanski a fost sacrificat pe altarul Madonnei.

Winslet vorbeşte despre vomă

Cineastul Roman Polanski nu s-a aflat la Veneţia, refuzând invaţia organizatorilor. Însă Reilly, Winslet, Waltz şi Yasmina Reza au promovat lungmetrajul la Mostră în cadrul unei restrânse conferinţe de presă. Actriţei i-au fost puse întrebări legate de scena din film în care vomită, ceea nu a deranjat-o, dimpotrivă.

"Adevărul este că nu mai era voma mea, ci a noastră, a tuturor, din moment ce eram acoperiţi de ea. Iar la filmare a fost, sincer, chiar mai amuzant decât ce vedeţi pe marele ecran. Se numără printre cele mai distractive lucruri pe care un regizor mi le-a cerut vreodată să le fac, ilar, de-a dreptul!", a explicat Winslet.

Şi nu s-a oprit aici cu detaliile. "A fost şi puţin dificil. A trebuit s-o filmăm în trei moduri diferite în contextul în care eu aveam vomă în gură, asta timp de şapte duble! Am folosit şi o ţeavă care îmi ieşea la ceafă şi era acoperită de costumul albastru, dar au folosit şi CGI, ca să arate cum trebuie. Dar aveam vomă peste tot – în păr, pe haine, în decolteul meu şi în cel al lui John". "Cum spunea Christoph (Waltz – n.r.) mai devreme, voma a fost pregătită după «reţeta» originală a lui Polanski, el însuşi a decis care vor fi ingredientele, ceea ce e destul de dezgustător", a admis actriţa.

"Cred că pe Roman l-a distrat această scenă mai mult decât pe oricare dintre noi. Să-l fi văzut – era ca un copil, nu se putea sătura! S-a implicat în amplasarea vomei, a decis pe ce volume să se afle, cerea ca într-un loc să fie mai multă, să fie mai împrăştiată într-un alt loc şi tot aşa", a dat amănunte Winslet.

Un regizor care face prozeliţi

Winslet a fost întrebată şi dacă a vorbit cu Polanski şi dacă ştie de ce el nu a venit pe Lido. Ea a "împărţit" întrebarea cu colegul ei de breaslă, Christoph Waltz.

"Roman e o forţă a naturii în adevăratul sens al cuvântului şi un regizor realmente extraordinar. Cu toţii ne-am simţit extrem de onoraţi să fim în filmul regizat de el şi să putem petrece timp în compania lui remarcabilă. Eu şi Christoph am văzut filmul acum trei săptămâni, la Paris, alături de Roman, şi este foarte mândru de ce a ieşit", a fost Winslet laconică.

"Nu am discutat niciodată cu Roman pe tema prezenţei lui la festival, nu l-am întrebat niciodată direct de ce nu vine. Dar vă întreb – chiar vi se pare că nu se află aici când filmul lui este prezentat aici? Cum vine asta? A, nu se află acum şi aici printre noi, dar el la festival este, şi-a mutat aici rezultatul muncii lui, spiritul lui şi întreaga lui esenţă, aşa că nu mi-aş face griji din acest motiv", a dat-o Waltz la întors.

Căsătoria şi problemele ei

"Ambele roluri feminine din «Carnage», ca şi cele masculine, sunt fantastice. Ce aveam de făcut era clar delimitat, căci fiecare rol venea la pachet cu propriul lui set de provocări. Nu mi-a trecut prin minte că mi-aş dori să joc rolul lui Jodie sau invers, după cum nu-mi trece prin cap nici ce căsnicie din film aş prefera să am. Îmi pare rău", a spus Winslet râzând şi evitând orice întrebare cu tentă personală.

Dar a răspuns la întrebarea – adresată tuturor, căci toţi sunt părinţi – dacă s-a dus vreodată la un alt părinte pentru a-şi cere scuze în numele copilului său.
Waltz a negat scurt, menţionând în glumă perfecţiunea copiilor lui, John C. Reilly a recunoscut că a făcut acel gest, precizând că "părinţii sunt mult mai atenţi la locul de joacă în ceea ce priveşte copiii în zilele noastre", apoi a declarat că, deşi a avut astfel de probleme, căsnicia lui e intactă.

"Nu vreau decât să adaug ceva la ce a spus John. Şi dacă eşti vreo celebritate, asta nu-ţi schimbă experienţa de părinte. La locul de joacă suntem cu toţii părinţi, indiferent de statut. Toţi copiii noştri sunt copii obişnuiţi şi îi tratăm într-un mod obişnuit. E un subiect minunat pe seama căruia să poţi râde. Pentru că, atunci când eşti părinte, stai mereu să urmăreşti şi să analizezi comportamentul copilului tău, mai ales în anumite situaţii sociale. Observi şi alţi părinţi făcând asta şi poate deveni cronic. Dar, pe de altă parte, politica violenţei din locul de joacă poate fi şi comică. Dar nu am trecut prin situaţii atât de extreme în care să fie necesar să îmi cer scuze", a conchis Winslet.

"Roman e o forţă a naturii în adevăratul sens al cuvântului şi un regizor realmente extraordinar. Cu toţii ne-am simţit extrem de onoraţi să fim în filmul regizat de el”

KATE WINSLET, actriţă

<iframe width="560" height="345" src="http://www.youtube.com/embed/xxX02-KdsXM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: