Evenimentul Zilei > Actualitate > „Kapetanos va fi rezerva lui Gekas la Mondiale”
„Kapetanos va fi rezerva lui Gekas la Mondiale”

„Kapetanos va fi rezerva lui Gekas la Mondiale”

Jurnalistul Ianis Pagos îl consideră pe atacantul „militarilor” ca şi selecţionat în lotul Greciei pentru turneul din Africa, mai ales că n-are concurenţă.

Steaua trăieşte doar din „darurile” grecului Pantelis Kapetanos. Echipa din Ghencea a învins-o, luni seară, pe Poli Iaşi cu scorul de 2-1, la capătul unui joc în care şi-a arătat din nou limitele. Golurile au fost marcate de Romeo Surdu (55), Pantelis Kapetanos (82), respectiv Georgian Păun (5).

Puternicul atacant grec a salvat, pentru a nu se ştie câta oară, pielea „roş-albaştrilor”, păstrând echipa din Ghencea pe poziţia a doua în clasament, la trei puncte în spatele liderului CFR Cluj.

Loveşte decisiv pe final

Steaua a pariat, de-a lungul vremii, pe o mulţime de „gloabe” din străinătate, pe care a plătit sume imense. Pantelis Kapetanos reprezintă excepţia. Elenul a venit din postura de jucător liber şi a marcat, în aproape doi ani petrecuţi în Ghencea, mai multe goluri decât în toată cariera!

Înainte de a îmbrăca tricoul „roş-albaştrilor”, el se lăuda cu o zestre de 25 de goluri (7 pentru Kozani, 10 pentru Iraklis Salonic şi 8 pentru AEK Atena).

În tricoul Stelei, a strâns deja 28 de goluri: 24 în campionat, două în Cupa României şi două în Liga Europa. Pantelis Kapetanos a punctat din nou după minutul 80, iar golul său a fost din nou decisiv. Din cele 24 de goluri reuşite în Liga I, 11 au fost marcate în ultimele zece minute.

„E o situaţie incredibilă. Victoraş Iacob, care a jucat la Steaua, are cea mai bună perioadă din carieră la Iraklis, pentru care a marcat deja de zece ori în acest campionat. Iar Pantelis Kapetanos, care a jucat la Iraklis, are cea mai bună perioadă din carieră la Steaua. Era considerat un jucător de mare viitor, dar s-a «stins» după ce la Iraklis a ajuns celebrul Machlas. Pe el l-a terminat psihologic, fiindcă a stat mereu în umbra lui Machlas şi şi-a pierdut încrederea în forţele sale. Pentru «Kape» a fost foarte bine că a plecat din Grecia, pentru că aici cercul se închisese. Acum, selecţionerul Otto Rehhagel i-a deschis o poartă. E posibil să fie selecţionat la Cupa Mondială. Singurul vârf de careu de valoare pe care îl mai avem în lot este Gekas. Pantelis va fi, foarte probabil, rezerva lui”, ne-a spus, astăzi, jurnalistul grec Ianis Pagos.

SĂGEŢI CĂTRE „SĂGEATĂ” 

Păun: „Marius Niculae n-a dat niciun gol Stelei. Eu le-am dat trei într-un sezon”

Georgian Păun, atacantul împrumutat de Dinamo la Poli Iaşi, s-a specializat în goluri de generic marcate în poarta „roş-albaştrilor”. În tur, pe când juca pentru Astra Ploieşti, Păun a punctat de două ori, aducând victoria prahovenilor cu 2-1 contra Stelei. Duminică seară, Păun a uimit din nou. În minutul 5, şutul său fabulos, de la peste 20 de metri, l-a lăsat fără replică pe portarul stelist Ciprian Tătăruşanu.

„N-am stat să mă uit unde se afla Tătăruşanu. Aşa fac mereu, mă gândesc să trag la poartă. Ăsta e stilul meu. Am prins-o bine pe şut şi asta a fost. Dacă îmi intra şi şutul din minutul 90, ar fi fost perfect”, ne-a declarat Păun.

Jucătorul s-a „aprins” când şi-a adus aminte de tratamentul la care a fost supus de Dinamo. El şi Liviu Ganea au fost „sacrificaţi” în iarnă, fiind păstrate în lot „epave” precum Ianis Zicu, Claudiu Niculescu şi Adrian Cristea.

„Sper ca, din vară, să ne ia înapoi, dar să şi jucăm, nu să fim acolo doar la număr. M-am săturat de vorbe goale. Nu vreau să zic nimic de jucătorii de la Dinamo, sunt colegii mei, nu este frumos. Totuşi, Marius Niculae (n.r. – atacant la Dinamo) n-a dat niciun gol Stelei în toată cariera. Eu le-am dat trei într-un sezon. Cred că asta demonstrează ceva”, s-a „înfoiat” acelaşi Păun.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News