Bieber a mai fost desemnat câştigător la categoria „Cel mai bun album pop”, „Cel mai bun artist tânăr” şi „Cel mai bun cântăreţ pop”.

Încă de când au fost făcute nominalizările, tânărul devenit idol al generaţiei sale a fost votat în mare număr de către fanii care au dorit să-i asigure o poziţie fruntaşă, astfel că analiştii muzicali se aşteptau ca Bieber să fie unul dintre câştigători.

Eminem şi grupul country Lady Antebellum, nominalizaţi la cinci categorii, au fost nevoiţi să se mulţumească cu câteva premii secundare. Eminem s-a impus la categoriile "Cel mai bun album rap/ hip/hop" şi "Cel mai bun artist rap/ hip hop", dar a pierdut în faţa lui Justin Bieber în celelalte trei categorii la care a fost nominalizat. Eminem nu a fost prezent aseară la Nokia Theater, unde a avut loc decernarea În schimb, Lady Antebellum s-a impus la categoria "Cel mai bun grup country".

Cântăreţul R&B, cel care l-a descoperit pe Bieber în urmă cu 18 luni, a câştigat la rândul său două premii. Cei doi s-au îmbrăţişat pe scenă atunci când tânărului i-a fost înmânat titlul de „Artistul anului”.