Juninho în Qatar, Vermaelen la Arsenal

Juninho în Qatar, Vermaelen la Arsenal

Mijlocaşul brazilian al echipei franceze Olympique Lyon a fost transferat la campioana Qatarului, Al-Garrafa, în schimbul a 2,5 milioane de euro, o sumă record pentru emiratul arab, scrie CNN.

În vârstă de 34 de ani, Juninho Pernambucano a marcat peste 100 de goluri pentru clubul francez în opt sezoane, fiind unul dintre cei mai importanţi oameni ai lui Olympique Lyon, echipă alături de care a câştigat şapte titluri consecutive ale Franţei. Mai mult, jucătorul a evoluat de 44 de ori pentru echipa naţională a Braziliei şi este golgheterul lui Olympique Lyon în Liga Campionilor, cu 18 reuşite.

Salariul lui Juninho la Al-Garrafa va fi unul foarte generos, brazilianul urmând să câştige aproximativ 2,5 milioane de euro pe sezon în Qatar, ţară unde au mai evoluat, spre sfârşitul carierei jucători ca Romario, Gabriel Batistuta sau Marcel Desailly.

În Anglia, Arsenal îşi continuă politica de transferuri orientată pe achiziţia jucătorilor tineri cu fundaşul belgian al lui Ajax Amsterdam, Thomas Vermaelen. Fundaşul de 24 de ani, care a marcat patru goluri pentru Ajax sezonul recent încheiat, va ajunge pe Emirates Stadium în schimbul sumei de 12 milioane de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News