Cântăreaţa pop şi-a petrecut vacanţa de iarnă pentru a doua oară la Solden, în Austria. Este una dintre cele mai cunoscute staţiuni de schi din Austria, situată la 90 de kilometri de Innsbruck.
Datorită faptului că am avut parte de o vacanţă minunată la Solden, anul acesta ne-am hotărât să repetăm experienţa, aşa că am plecat spre destinaţie cu o gaşcă de 20 de persoane. În iarna aceasta am reuşit să-mi îmbunătăţesc tehnica de schi şi, mai ales, să-mi înving frica, pentru că acesta este cel mai important lucru atunci când înveţi să schiezi. Regulile sunt simple, doar că trebuie să ai încredere în tine. Faţă de anul trecut, a fost mai frumos, pentru că m-am obişnuit cu muntele. Nu credeam că pot fi atât de activă, având în vedere că a trebuit să respectăm un program strict. Toată ziua pe pârtie O zi decurgea în felul următor: trezirea se dădea în jurul orei 9.00 dimineaţa, iar până la ora 9.30 trebuia să mergem la masă, pentru că pierdeam micul dejun. După ce mâncam, începeam să ne echipăm pentru schi. Ne îmbrăcam, încărcam echipamentul în maşini şi porneam spre pârtie. De acolo urcam cu telescaunul şi până la ora 16.30 schiam. Cel care m-a învăţat să schiez a fost soţul meu, Bogdan Jianu, care a jucat anul acesta rolul de instructor şi pentru cei din grupul nostru care nu ştiau să schieze. Anul acesta mi-am cumpărat schiuri şi clăpari, fără să ştiu că schiurile mele, Snowblade, sunt pentru profesionişti. În pauza de prânz mergeam cu toţii la un restaurant în regim de autorservire de pe pârtie. Noi achiziţii După ce se încheia programul de pe pârtie, abia dacă mai reuşeam să dăm o fugă prin oraş, pentru cumpărături. Unul dintre inconveniente era faptul că magazinele din staţiune se închideau în jurul orelor 19.30-20.00, aşa că nu prea aveam timp să le studiem în amănunt. Oricum, eu mi-am cumpărat de-acolo foarte multe accesorii de schi, de la căciuliţe, bluze speciale de purtat pe sub costum până la ochelari. După sesiunea de cumpărături ne duceam repede acasă să facem duş şi să ne schimbăm, pentru a merge la cină. În Solden sunt foarte multe restaurante, iar noi le-am ales pe cele mexicane şi italieneşti, unde porţiile erau foarte mari. Distracţie la Snow Rock Cafe
După masa de seară, mergeam de fiecare dată într-un loc superb, pe care îl recomand tuturor celor care ajung în Austria, la Solden: Snow Rock Cafe, unul dintre cele mai pitoreşti localuri de acolo, decorat ca un muzeu. De exemplu, acolo pot fi văzute cele mai vechi schiuri, cea mai veche sanie, cei mai vechi clăpari etc. Noi ne-am împrietenit încă de anul trecut cu patronul, iar anul acesta revederea a fost cu atât mai plăcută.
A fost superb. Erau seri de karaoke, iar de câteva ori ne-a prins dimineaţa la Snow Rock Cafe. Într-una din zile am urcat până la 3.000 de metri altitudine, la un bar din gheaţă, intitulat Iglu. Accesul se făcea foarte greu acolo, pentru că trebuia să urci cu telescaunul, iar o porţiune trebuia străbătută pe schiuri. Tot barul este făcut din gheaţă, constituind un obiectiv inedit. Baie pe ninsoare În ultimele patru zile din vacanţă am mers la Aqua Dome, un complex de piscine cu apă termală, acoperite şi în aer liber. Cel mai frumos a fost într-o seară în care a nins cu fulgi mari, iar noi eram în piscina cu apă caldă, afară. A fost cea mai frumoasă ninsoare pe care am văzut-o vreodată. S-ar putea ca la anul să alegem o altă destinaţie. Mi-ar plăcea Elveţia sau Italia, pentru că vreau să încerc şi alte pârtii, acum că m-am învăţat să schiez. CAZARE Cameră cu privelişte spre munţi > Noi am locuit la o pensiune foarte frumoasă, în care am intrat întâmplător anul trecut. Mi-a plăcut pentru că era încălzită foarte bine, ceea ce pentru mine e foarte important. Locul era decorat cu bun-gust, în stil specific austriac, cu obiecte fabricate manual.
> Patroana era o doamnă în vârstă de 70 de ani.
> Priveliştea din camera noastră era superbă, pentru că vedeam munţii.
> Pentru o perioadă de nouă zile, am plătit în jur de 500 de euro de persoană. Plata s-a făcut încă din România. RESTAURANT La masă, pe pârtie > La prânz mâncam pe pârtie, la un restaurant cu autoservire. Oferta era foarte variată: de la gulaş la fripturi, salate, mâncare italiană. Un meniu întreg, format din felul unu, felul doi şi desert, costă în jur de 13 euro.
> Mie mi-a plăcut cel mai mult budinca. Făceam o combinaţie de budincă de vanilie cu căpşuni, iar lui Bogdan, soţul meu, îi plăcea o băutură răcoritoare care semăna cu Cico-ul de pe vremuri, însă aceasta avea gust de căpşuni.
> Seara mergeam la restaurantele din staţiune. Alegeam ori mâncare italiană, ori mexicană, foarte gustoasă. SFATURI Învăţaţi să schiaţi! > Mergeţi în vacanţă cu prietenii adevăraţi, de la care nu veţi avea surpriza să vă facă zile fripte. E important să se respecte un program, mai ales la munte, la schi.
> Achiziţionaţi-vă clăparii, schiurile şi celelalte accesorii din staţiune. Sunt mult mai bune şi mai ieftine în Austria. Costumul trebuie luat de acasă, e mai scump acolo.
> Dacă ajungeţi la Solden, trebuie să treceţi neapărat pe la Snow Rock Cafe.
> Pentru începătorii într-ale schiatului, cel mai important e să-ţi învingi frica, pentru că tehnica e uşoară.