Evenimentul Zilei > Justitie > Judecătoare promovată la Înalta Curte
Judecătoare promovată la Înalta Curte

Judecătoare promovată la Înalta Curte

Judecătoarea Carmen Mihaela Tropcea, în prezent detaşată în funcţia de inspector şef al Inspecţiei judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost promovată de plenul aceluiaşi Consiliu, judecător la instanţa supremă.

Plenul CSM a încheiat audierile celor şase candidaţi pentru un post de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Secţia I Civilă. Tropcea a obţinut majoritatea voturilor în condiţiile în care a primit aviz consultativ negativ din partea Colegiului de conducere al ÎCCJ.

Cristi Danileţ, membru al CSM, a arătat pe blogul personal că a votat împotriva tuturor celor şase candidaturi. În plus, colegii săi, Adrian Neacşu, Alexandru Şerban şi preşedintele CSM, Horaţiu Dumbravă au votat la fel.

"Pauză" de judecată de 6 ani

Principala cauza care a condus la acordarea acestui aviz negativ a fost că din 2005, Tropcea nu a mai judecat niciun dosar, de atunci fiind detaşată la CSM. "Hotărârile puse la dispoziţia colegiului de conducere permit evaluarea activităţii de judecător a candidatului doar la nivelul anului 2005, nu şi în prezent. Având în vedere acest aspect, dar şi faptul că de o perioadă semnificativă de timp candidatul nu mai exercită activităţi specifice de judecată, Colegiul de conducere prezintă plenului CSM raport consultativ negativ asupra promovării în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: