Evenimentul Zilei > Actualitate > Judecat pentru șpagă. La cât s-ar fi lăcomit un polițist
Judecat pentru șpagă. La cât s-ar fi lăcomit un polițist

Judecat pentru șpagă. La cât s-ar fi lăcomit un polițist

Un polițist din Timiș a fost trimis în judecată pentru luare de mită și fals intelectual. Suma pentru care și-a riscat cariera e ridicolă. La fel e și faptul că, odată cu el, va fi judecat și cel care i-a dat șpaga.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului I.E.N. pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită și fals intelectual, precum și a inculpatului G.H.W. pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Inculpatul I.E.N., în calitate de agent șef principal de poliție, în data de 8 martie, anul curent, în jurul orei 2.00, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în autospeciala de poliție, pe raza comunei Dumbrăvița, județul Timiș, a oprit în trafic pe inculpatul G.H.W, cetățean sirian, și, întrucât a constatat comiterea de către acesta a unei contravenții (mașina avea inspecția periodică expirată), a primit de la acesta suma de 100 de euro cu titlu de mită pentru a-i aplica o sancțiune contravențională mai ușoară, atestând în mod nereal comiterea unei contravenții mai puțin grave în procesul verbal întocmit la data respectivă.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Timiş.