Evenimentul Zilei > Actualitate > Joi ar putea fi decise noi măsuri de relaxare în București dacă nu va mai crește rata de infectare
Joi ar putea fi decise noi măsuri de relaxare în București dacă nu va mai crește rata de infectare

Joi ar putea fi decise noi măsuri de relaxare în București dacă nu va mai crește rata de infectare

Rata de infectare în Capitală a scăzut marţi sub 1,5 la mia de locuitori, iar joi Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă ar putea decide noi măsuri de relaxare, dacă trendul se menţine descendent.

Conform datelor DSP Bucureşti, marţi, rata infectărilor cu noul coronavirus în Capitală este 1,49.{post_title}Scate

Dacă trendul se menţine, joi ar urma să fie decise măsuri de relaxare.

Pe 2 mai, CMBSU a decis redeschiderea sălilor de spectacol, a cinematografelor, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30% în intervalul orar 5.00 – 21.00.

Conform declaraţiilor prefectului Bucureştiului, Alin Stoica, în scenariul în care rata de incidenţă este sub 1,5 la mia de locuitori, atunci va fi permisă funcţionarea sălilor de spectacol şi a restaurantelor la o capacitate de 50% şi desfăşurarea evenimentelor în aer liber cu 300 de participanţi.

Toată țara este în scenariul verde

Până astăzi, 11 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.067.887 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.017.047 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.156 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Liber la spectacole

Prefectul Capitalei a afirmat că în cazul în care se va ajunge la o rată de infectare de 1,5 la mie, sălile de spectacole şi restaurantele vor putea funcţiona la o capacitate de 50%.

“De asemenea – spectacole de tip drive in sau spectacole în aer liber cu un număr de participanţi de maximum 300. Acestea sunt unele dintre măsurile de relaxare pe care le-am putea vedea la 1,5 la mie. Şi având în vedere că vine vara şi aşteptăm genul acesta de evenimente, de spectacole, coroborat şi cu un număr mai mare de oameni care sunt vaccinaţi, atunci lucrurile ar putea să arate chiar bine”, a spus el.

Prefectul a declarat că pentru autorităţi, în acest moment, este prioritară intensificarea vaccinării, inclusiv prin deschiderea de noi centre de tip drive-through.