Evenimentul Zilei > Social > Maraton al vaccinării în București, în perioada 7-9 mai. Sala Palatului și Biblioteca Națională vor găzdui evenimentul
Maraton al vaccinării în București, în perioada 7-9 mai. Sala Palatului și Biblioteca Națională vor găzdui evenimentul

Maraton al vaccinării în București, în perioada 7-9 mai. Sala Palatului și Biblioteca Națională vor găzdui evenimentul

Coordonatorul CNCAV Valeriu Gheorghiță a vorbit, sâmbătă seară, despre noile demersuri și o abordare diferită de a încuraja populația să se vaccineze, odată cu maratonul de vaccinare de la Timișoara. Valeriu Gheorghiță a oferit, în premieră, detalii despre maratonul de vaccinare care va avea loc în Capitală.

„Pe 7-9 mai va fi acest maraton al vaccinării la București. Foarte probabil, locațiile vor fi două. La Sala Palatului și Biblioteca Națională. Trebuie să combinam acest eveniment medical cu unul social și cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate.”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Vaccinul administrat va fi Pfizer

Medicul militar spune că cel mai probabil, vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer. Pentru rapel se va organiza un eveniment similar, la trei săptămâni după prima ediție, în așa fel încât toți cei vaccinați în cadrul maratonului să primească și a doua doză. Medicul a mai precizat că pot veni și cetățeni care nu locuiesc în București, să se vaccineze în cadrul maratonului. Tot ce trebuie să prezinte este cartea de identitate.

„Evenimentul de la Timișoara, acel maraton al vaccinării, va fi replicat la nivel național. Am avut mai multe discuții cu rectorii universităților de medicină și farmacie din România. Toate și-au arătat disponibilitatea de a organiza astfel de evenimente de vaccinare, prin implicarea personalului medical, corpului academic”, a mai precizat acesta.

Maraton de vaccinare în București, Iași, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Craiova

„Vor fi în toate centrele universitare unde avem universități de medicină și farmacie. Trebuie să implicăm aceste demersuri, să le multiplicăm la nivel național. Avem nevoie să transmitem mai mult decât principii de organizare.

Avem nevoie de implicarea celor care pot să facă lucruri absolut excepționale, cum s-a întâmplat la Timișoara.

Au fost implicate o serie de lucruri care țin de latura noastră umană, sufletească. Am văzut acolo dorința de solidaritate, de implicare. Astăzi la ora 20:00 erau vaccinate aproape 3200 de persoane, în mai puțin de 30 de ore. Oamenii fac cu plăcere această activitate.

Aș vrea să marcăm și momentul de la Deva, pentru că este primul centru drive-thru deschis astăzi la ora 10:00. Și au fost vaccinate 600 de persoane. Persoanele se prezintă direct și nu au nevoie de programare”, a mai adăugat Valeriu Gheorghiță.