Evenimentul ZileiActualitateSituaţie inedită la Timişoara. Protest anti-protestatari. Primarul Fritz, printre manifestanți

Situaţie inedită la Timişoara. Protest anti-protestatari. Primarul Fritz, printre manifestanți

Situaţie inedită la Timişoara. Protest anti-protestatari. Primarul Fritz, printre manifestanți
Un protest inedit a fost la Timişoara unde mai multe persoane au ieşit în stradă să-şi arate nemulţumirea faţă de cei care sunt împotriva restricţiilor. La eveniment a participat şi primarul Dominic Fritz.

Mai multe persoane, printre care oameni de cultură, medici s-au adunat marţi în fața Primăriei Timișoara. Aceştia şi-au arătat nemulumirea faţă de cei care au strigat şi lozinci xenofobe, în faţa locuinţei primarului Dominic Fritz. La acțiunea de reafirmare a valorilor europene au luat parte aproximativ 50 de oameni.

Situaţie inedită la Timişoara. Protest anti-protestări. Primarul Fritz, printre manifestanți

„Suntem azi, aici, în număr limitat de regulile sanitare, pentru a ne reaminti că oraşul nostru a învins în Decembrie 1989 tocmai fiindcă timişorenii au ştiut să se unească dincolo de etnie, credinţă şi cultură. Una din cheile victoriei noastre asupra unui regim criminal a fost fraternitatea fără bariere. Am strigat spre cerul Timişoarei numele unirii şi am fost ascultaţi: <<unitate, unitate!>>. Asta s-a auzit pe străzile revoluţiei şi aşa s-a consemnat în punctul 4 al Proclamaţiei de la Timişoara, document ce a dezvoltat nevoile noastre ultime din acele zile fără pereche”, a fost mesajul citit de Vasile Popovici, profesor al Universităţii de Vest Timişoara.

În Timişoara, sălbăticia a dus în miez de noapte protestele până sub geamurile primarului spre a-şi urla şovinismul

„Suntem aici fiindcă se aud vechi ameninţări antisemite, se agită slogane şovine, antimaghiare, anti-rome şi anti-europene. Sunt demonii pe care România i-a cunoscut deja în trecut, retreziţi de forţe ce se hrănesc din scandal şi violenţă, iar preţul plătit de-a lungul timpului a fost uriaş. Aceste zile au cunoscut şi aberaţia, până acum nemaiîntâlnită, a protestelor contra medicilor ce înfruntă direct pericolul contaminării.

În Timişoara, sălbăticia a dus în miez de noapte protestele până sub geamurile primarului spre a-şi urla şovinismul. Din păcate, partidele politice locale au ales să nu se exprime, din teamă, din calcul meschin sau dintr-o eclipsă a raţiunii.

De aceea suntem aici, ca să ne exprimăm noi, reprezentanţi ai societăţii civile, spre a apăra onoarea oraşului nostru umilit de barbaria celor puţini”, a adăugat Vasile Popovici.

El a menţionat că societatea civilă doreşte civilitate, înţelegere şi pace socială. De precizat că la manifestație a participat, pentru scurt timp, și Dominic Fritz.

„Timişoara înseamnă deschidere, multiculturalitate, adică doar cultură, nu ură, acum citesc ce scrie pe aceste afişe. Acesta cred că este un semn de susţinere pentru Timişoara ca oraş de valori şi un mesaj ce se transmite în România şi în lume că suntem un oraş de care suntem mândri”, a spus primarul Timișoarei, potrivit celor relatate de Agerpres.


Accesează: