Conform informaţiilor prezentate de postul american de televiziune, în timpul unui dineu la Gridiron Club, un eveniment anual la care participă politicieni importanţi, dar şi reprezentanţi ai presei, Biden le-a povestit invitaţilor despre existenţa unui buncăr secret aflat sub sediul fostului Observator Naval, care este, în prezent, locuinţa vicepreşeditelui. Potrivit publicaţiei Newsweek, Joe Biden a făcut această dezvăluire în timp ce îl înlocuiala acest dineu pe preşedintele Obama, care alături de Grover Cleveland, este singurul preşedinte care nu a participat la acest eveniment.

Biden a precizat că "un ofiţer din cadrul marinei i-a făcut un tur al reşedinţei şi i-a arătat adăpostul, care se află după o uşă de oţel masivă şi securizată cu un dispozitiv special".

Această dezvăluire este cea mai recentă dintr-o serie de gafe politice ale vicepreşedintelui american. El a menţionat recent într-un interviu televizat că dacă un membru al familiei sale i-ar cere părerea în privinţa călătoriilor, l-ar sfătui să nu folosească mjloacele de transport în comun sau locurile aglomerate pentru a evita contractarea gripei porcine – o declaraţie calificată drept "exagerat de alarmistă" de un purtător de cuvânt al unei companii aeriene.