Adolescenţii dependenţi de jocurile video mint, împrumută bani, nu sunt performanţi la locul de muncă sau nu lucrează deloc, se precizează într-un studiu al Institutului Naţional pentru Relaţia dintre Media şi Familie, al Universităţii Iowa, anunţă AFP.
Acelaşi studiu mai arată că tinerii dependenţi de jocurile video au un comportament similar cu cel al dependenţilor de jocuri de noroc, iar rezultatele raportului arată că un tânăr din zece prezintă astfel de probleme.
Studiul a fost realizat cu ajutorul a 1.178 de persoane, cu vârste între 8 şi 18 ani, principala concluzie fiind că tinerii americani adoră să îşi petreacă timpul în faţa computerului, 90% jucând frecvent diverse jocuri video.
Potrivit raportului, băieţii alocă cea mai mare perioadă de timp jocurilor video - în medie, 16,4 ore pe săptămână -, în timp ce fetele alocă numai 9,2 ore săptămânal aceleiaşi activităţi. Institutul care a realizat studiul reaminteşte că dependenţa de jocuri video nu este oficial clasată ca boală de autorităţile medicale americane, însă a remarcat existenţa unei serii de simptome clinice, de ordin psihologic sau fizic, cum ar fi durerile de cap, tulburări ale somnului ori probleme de igienă.
Pentru a fi considerat "dependent" de jocuri video, un tânăr trebuie să cumuleze cel puţin şase dintre simptomele constatate în cadrul studiului.
Îngrijorător este faptul că mulţi dintre dependenţii de jocurile video au avut probleme fie la şcoală, unde au pierdut examene, sau la locul de muncă, ajungând chiar să fie concediaţi. În plus, unii dintre tinerii participanţi la studiu au recunoscut că au fost nevoiţi să fure pentru a-şi cumpăra jocul preferat. CITIŢI ŞI: Jocurile video