Evenimentul Zilei > Actualitate > Joburi de vacanţă pentru orice vârstă
Joburi de vacanţă pentru orice vârstă

Joburi de vacanţă pentru orice vârstă

Studenţii la Geografie, Turism sau Economie au cele mai mari şanse să-şi găsească un loc de muncă în hotelurile greceşti, însă sunt la mare căutare şi electricienii sau instalatorii români mai în vârstă.

Marii hotelieri din Grecia nu sunt afectaţi de criza economică globală, iar în această vară se preconizează că insulele greceşti vor fi cele mai căutate staţiuni turistice pentru vacanţele pe litoral din Europa. „Drept urmare, numărul de locuri de muncă scoase la concurs creşte de la an la an, angajatorii greci fiind şi foarte mulţumiţi de calitatea muncii depuse de români”, afirmă Suzanne Nuridsany, directorul companiei de recrutare a tinerilor pentru străinătate Icep World România.

Cele mai multe joburi scoase la concurs se adresează studenţilor la Geografie, Turism şi Economie. De asemenea, sunt foarte multe posturi disponibile şi pentru românii până în 55 de ani care vor să lucreze ca electricieni sau instalatori. Criteriul esenţial pentru obţinerea unui job este cu noaşterea limbii engleze cel puţin la nivel conversaţional.

Asistent de plajă, instructor de aerobic sau animator

Compania de recrutare şi selecţie Work Experience, din Baia Mare, a scos la concurs prin programul Work and Travel peste 500 de locuri de muncă pentru tinerii români care vor să lucreze în Grecia.

„Work and Travel este un program dedicat exclusiv studenţilor din facultăţi de stat sau particulare”, spune Sergiu Călău, directorul companiei Work Experience, din Baia Mare.

Locurile de muncă disponibile sunt pentru hoteluri de patru şi cinci stele, restaurante sau cluburi din Atena, Thessaloniki, Halkidiki sau diverse insule greceşti. Plecările se fac începând cu luna mai, odată cu deschiderea sezonului estival în Grecia. Recepţioner, asistent la recepţie, asistent birou de relaţii cu publicul, animator, cameristă, ajutor bucătar, bucătar, şofer, instructor aerobic, salvamar, barman, ospătar, asistent de plajă şi animatori sunt posturile scoase la concurs.

Salarii între 350 şi 1.000 de euro pe lună

Românii care pleacă prin programul Work and Travel trebuie să se aştepte la un orar de lucru de 40 de ore pe săptămână, opt ore pe zi şi un salariu lunar între 350 şi 450 euro. La această sumă se adaugă bacşişul şi orele suplimentare.

Compania Work Experience are şi un program destinat persoanelor care au între 25 şi 45 de ani, fără a fi studenţi. În cazul acestora, durata contractului este de până la un an, iar poziţiile oferite sunt în cadrul corporaţiilor, hotelurilor, restaurantelor şi familiilor din Atena, Thessaloniki sau diverse insule greceşti.

Locurile de muncă disponibile scoase la concurs sunt babysitting, mena jeră, cameristă, ajutor bucătar, bucătar, agent curăţenie, spă lător de vase, electrician şi instalatori. Pentru poziţiile amintite, veniturile sunt cuprinse între 600 şi 1.000 de euro, cazarea şi trei mese pe zi fiind gratuite. Pentru înscrieri la ambele programe sunt disponibile adresa de e-mail [email protected] şi numărul 0262.221.222.

Agenţia de selecţie şi plasare a forţei de muncă Eurolife Consulting, din Capitală, a scos la concurs pentru această vară peste 1.000 de joburi. Prin programul Work and Travel au posturi disponibile pentru studenţii cu vârsta cuprinsă între 17 şi 27 de ani.

Locurile de muncă sunt în domeniul hotelier, în baze sportive, restaurante şi în hoteluri de trei, patru şi cinci stele.

Poziţiile pentru care se poate aplica sunt recepţionist, hostess, ajutor de bucătar, şofer, instructor de aerobic, barman, chelneriţă, salvamar şi babysitting. „Salariul este cuprins între 400 şi 600 de euro pe lună, iar masa şi cazarea sunt gratuite. Contractul se încheie pe minimum trei luni”, spune Doina Ionescu, recrutor al companiei Eurolife Consulting. Mai multe informaţii aflaţi la numărul 021.310.83.69 sau la adresa www.eurolife-consulting.ro.

"Numărul de locuri de muncă scoase la concurs în Grecia creşte de la an la an, angajatorii greci fiind mulţumiţi de calitatea muncii românilor.",
Suzanne Nuridsany,
director compania de recrutare Icep World România


ALTE OFERTE

Happy Summer pentru 2.000 de tineri

Peste 2.000 de studenţi şi tineri români vor putea lucra în hotelurile din Grecia la vară prin programul Happy Summer al companiei de recrutare a tinerilor pentru străinătate Icep World România. Tinerii vor putea munci pe posturi de recepţioner, host/hostess, ospătar, ajutor ospătar, barman, bar asistent, salvamar, animator pentru copii, cameriste, ajutor bucătar în hoteluri de patrucinci stele din Grecia. Salariul oferit variază între 400 şi 800 de euro pe lună, plus cazare, masă şi transport dus-întors.

„Vor avea ocazia să petreacă două nopţi în Atena sau Tessaloniki, cu posibilitatea de a vizita obiectivele”, susţine Suzanne Nuridsany, directorul companiei Icep World România. Pentru mai multe informaţii sunaţi la numărul 0724.999.547. Şi compania de recrutare şi selecţie Com Invest a scos la concurs 200 de locuri de muncă, printre care ospătari, hostess, menajere, asistenţi la piscină, plajă, bucătari. Venitul lunar este cuprins între 500 şi 700 de euro. Pentru mai multe informaţii puteţi suna la 0264.406.879. Pentru înscriere pe toate posturile amintite, candidaţii trebuie să plătească taxe de câteva sute de lei.