Fostul jucător al lui Freiburg a precizat că a încercat să găsească un echilibru între viteza englezilor, fluiditatea ibericilor şi forţa defensivă a italienilor în formarea tacticii noii selecţionate a Germaniei, una mai cosmopolită şi mai spectaculoasă ca niciodată.

"Am urmărit mult fotbal internaţional. În Anglia, ritmul este incredibil şi am reuşit să îl impun şi în echipa noastră naţională. În Spania, circulaţia balonului este foarte bună, iar jucătorii au calităţi tehnice native. În Spania, un meci nu este doar jucat, ci este şi sărbătorit. Îm place jocul combinativ", a spus Low.

"Italia a câştigat Cupa Mondială din 2006 cu un joc defensiv perfect, însă fotbalul a evoluat în ultimii patru ani. Echipele calificate în semifinale în Africa de Sud au toate apărări extrem de puternice, însă trebuie să ai mai mult decât atât pentru a câştiga trofeul", a adăugat selecţionerul german.

Low a vorbit şi despre şansele Germaniei de a se răzbună, mâine, în semifinalele CM 2010, pe selecţionata Spaniei, pentru înfrângerea suferită în finala Euro 2008. "În 2008, Spania a fost cu siguranţă cea mai bună echipă a turneului. Au fost foarte buni şi în finală. Acum însă, lucrurile stau altfel. Şi noi avem o echipă bună acum, dar şi multă încredere că vom ieşi învingători", a mai spus Joachim Low.