O retragere precipitată a Alianței din Afganistan ar avea un „preț foarte mare”, cu riscul de a vedea această țară „să redevină o bază pentru teroriștii internaționali”, a avertizat anterior secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, după anunțurile americane privind reducerea importantă a efectivelor militare în această țară.

Afganistan riscă să redevină din nou o bază pentru teroriștii internaționali care planifică și organizează atacuri în țările noastre, iar Statul Islamic ar putea reconstrui în Afganistan califatul terorii pe care l-a pierdut în Siria și Irak”, a reacționat  Stoltenberg, ca răspuns la dorința președintelui în exercițiu al SUA, Donald Trump, să accelereze retragerea militarilor americani desfășurați în Afganistan.

NATO va decide dacă îşi va continua misiunea de instruire în Afganistanul devastat de război la viitoarea reuniune a miniştrilor apărării Alianţei nord-atlantice preconizată pentru luna februarie, a declarat luni Jens Stoltenberg, citat de dpa.

„Vom avea de făcut o alegere dificilă”, a spus fostul prim-ministru al Norvegiei la un eveniment NATO, potrivit unei transcrieri a discursului său.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE