Jefuitorii de la Banca Transilvania, eliberaţi cu gir de la episcop

Jefuitorii de la Banca Transilvania, eliberaţi cu gir de la episcop

Tribunalul Cluj a dispus, astăzi, eliberarea din arest a celor doi suspecţi în cazul jafului de la Banca Transilvania, care a avut loc în data de 16 februarie 2009.

Judecătorul a dispus ca Andrei Hosu şi Bogdan Baciu să fie eliberaţi din arest, decizia nefiind însă definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Cluj. Dacă şi această instanţă va menţine decizia Tribunalului Cluj, cei doi tineri vor fi eliberaţi din arest cu obligarea de a nu părăsi localitatea.

Avocatul Vlad Hosu, care îi apără pe cei doi tineri, a prezentat, la termenul de judecată de azi, 180 de caracterizări semnate de către mai mute personalităţi din Cluj Napoca, între care şi Prea Sfinţitul Episcop Irineu Bistriţeanul, cel care a fost delegat să conducă Mitropolia Clujului până la alegerea unui nou mitropolit.

“Argumentul suprem adus instanţei a fost reprezentat de 180 de caracterizări din partea mai multor cetăţeni din Cluj în care se arăta cine sunt cei doi tineri. Una din caracterizări a fost dată de Prea Sfinţitul Irineu, care îl cunoaşte pe Andrei Hosu, acesta fiindu-i băiat de altar. La termenul de azi am invocat tot ce se putea invoca în drept, dar am ales să mergem pe teoria că dacă cei 180 de clujeni nu se tem de cei doi tineri, atunci cu siguranţă aceştia nu reprezintă un pericol social".

Ne puteți urmări și pe Google News

Andrei Hosu şi Bogdan Baciu au fost arestaţi în luna ianuarie 2010, dupe ce procurorii de la Curtea de Apel Cluj au pus în mişcare acţiunea penală, cei doi fiind acuzaţi că au comis jaful de la Banca Transilvania.