JEAN VLĂDOIU: "Dacă trec de Spania, nemţii vor fi campioni"

JEAN VLĂDOIU: "Dacă trec de Spania, nemţii vor fi campioni"

Lui Jean Vlădoiu, fost jucător în Germania, îi e frică de forţa ibericilor.

Germania şi Spania se întâlnesc mâine-seară, la Durban (ora 21.30, în direct la TVR 1), în cea de-a doua semifinală a Cupei Mondiale din Africa de Sud. În 2008, cele două echipe au disputat finala Campionatului European, ibericii câştigând atunci cu 1-0, graţie golului înscris de Fernando Torres.

Jean Vlădoiu, fost jucător în Germania, la FC Köln (în perioada 1996-1998) şi la Kickers Offenbach (1999-2000), a mărturisit pentru EVZ că este suporterul naţionalei antrenate de Joachim Löw, care l-a surprins prin jocul spectaculos pe care l-a prestat la acest turneu final. Totuşi, Vlădoiu (care a devenit recent antrenorul echipei FC Argeş, din Liga a II-a) se teme serios de Spania şi este convins că, dacă vor câştiga, "panzerele" nu o vor face cu un scor mare, precum în precedentele două jocuri, cu Anglia şi cu Argentina.

"Mă tem de meciul ăsta"

Ne puteți urmări și pe Google News

EVZ: Jean, ce impresie ţi-a lăsat Germania la acest turneu final? Jean Vlădoiu: Nemţii nu mă surprind cu nimic, pentru că ei întotdeauna au avut prestaţii foarte bune la turneele finale la care au participat. Sunt o forţă fotbalistică a lumii şi, în plus, au şi acea mentalitate de învingători, care îi ajută foarte mult. Recunosc însă că nu mă aşteptam să învingă atât de categoric Anglia şi Argentina.

Au fost, totuşi, şi persoane care susţineau că nemţii nu vor reuşi prea multe, pentru că au o echipă neexperimentată... Or fi fost, dar eu nu m-am numărat printre ele. Chiar dacă sunt tineri, jucătorii Germaniei sunt extrem de valoroşi, ca dovadă că, dincolo de rezultate, echipa face şi spectacol. În vremea când evoluam eu în Germania, nu prea îi vedeam pe nemţi să joace din prima, să dea pase cu călcâiul... Bine, cred că a şi dispărut acea rigurozitate specifică lor, ca urmare a faptului că au foarte mulţi jucători naturalizaţi.

Selecţionerul Joachim Löw are marele merit fiindcă s-au făcut aceste "implanturi"? Sigur că da, e un antrenor căruia îi place jocul deschis. Atunci când eram în Germania, am avut ocazia să-l cunosc puţin. Bine, el era atunci antrenor secund, dar l-am văzut că e o persoană deschisă, apropiată de jucători şi reuşeşte să creeze o atmosferă bună la echipă.

Vor trece "panzerele" şi de Spania? Eu sper că da , pentru că sunt suporterul Germaniei. Dar, sincer să fiu, mă tem de meciul ăsta. E drept că spaniolii parcă nu mai joacă la fel de spectaculos ca la Euro 2008, dar rămân o echipă solidă. Este cea mai grea partidă a germanilor. Dacă trec de Spania, nemţii vor fi campioni mondiali. Oricum, sunt convins că, dacă va învinge, Germania nu o va face la un scor mare.

PROGRAM

Semifinale

ASTĂZI URUGUAY - OLANDA ORA 21.30, TVR 1

MÂINE GERMANIA - SPANIA ORA 21.30, TVR 1